Sporto talentams – „Žalgirio“ akademija

  • Teksto dydis:

Jaunieji sportininkai Kaune bus ugdomi ne vien krepšinio, bet ir futbolo akademijose, o jas vienys "Žalgirio" vardas.

Vienija vertybės

Krepšinio mokykla "Žalgiris" nuo šiol vadinsis Kauno "Žalgirio" krepšinio akademija, sporto mokykla "Tauras" – "Kauno Žalgirio" futbolo akademija, jos sudarys Kauno "Žalgirio" akademiją.

Šie pokyčiai dar labiau sustiprins Kauno klubo piramidę ir "Žalgirio" bendruomenę.

"Tiek krepšinyje, tiek futbole mes vadovaujamės tais pačiais principais. Mus sieja ne tik tas pats ženklas, bet ir tos pačios "Žalgirio" sistemos vertybės, kurios mūsų piramidėje yra net svarbesnės", – sakė "Žalgirio" klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Pritarė iniciatyvai

"Žalgirio" krepšinio akademijoje sportuoja daugiau nei 1 100 mokyklinio amžiaus mergaičių ir berniukų, juos treniruoja per 30 ilgametę patirtį turinčių specialistų.

Tiek krepšinyje, tiek futbole mes vadovaujamės tais pačiais principais. Mus sieja ne tik tas pats ženklas, bet ir tos pačios vertybės.

"Žalgirio" krepšinio akademijos talentingiausi krepšininkai tolesnius žingsnius galės žengti Regionų krepšinio lygoje (RKL) – joje rungtyniauja "Žalgirio-3" ekipa, o Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – "Žalgiris-2". Piramidės viršūnėje – pagrindinė "Žalgirio" komanda.

"Kiekvienos stiprios sporto organizacijos pagrindas yra akademijos, todėl džiaugiamės "Žalgirio" klubo iniciatyva ir noru dirbti šia linkme. Tai dar labiau sustiprins žalgiriečių bendruomenę mieste", – kalbėjo "Žalgirio" krepšinio akademijos direktorius Martynas Račkauskas.

Vartai į rinktines

"Kauno Žalgirio" futbolo akademijoje treniruojasi 500 vaikų, tarp jų – ne vien berniukai, bet ir mergaitės. Su jaunaisiais sportininkais dirba 21 treneris.

Akademijos auklėtiniai taip pat turi galimybių žengti į didįjį futbolą. Iš pradžių jų laukia Antros lygos Pietų zonos pirmenybėse rungtyniaujantis "Kauno Žalgiris C", Pirmoje lygoje žaidžiantis "Kauno Žalgiris B" bei A lygos čempionate ir Europos turnyruose dalyvaujanti pagrindinė "Kauno Žalgirio" vienuolikė. Pajėgiausioje šalies moterų futbolo lygoje rungtyniauja ir Kauno žalgirietės.

"Prioritetinis futbolo akademijos tikslas – ugdyti žaidėjus pagrindinei komandai. Šiuo metu mūsų akademijos auklėtiniai sudaro "Kauno Žalgirio" B ir C komandas, talentingiausi futbolininkai kviečiami į Lietuvos jaunimo rinktines, – teigė "Kauno Žalgirio" futbolo akademijos direktorius Laimis Bičkauskas. – "Žalgiris" yra stipriausia sporto organizacija Baltijos šalyse. Legendinis vardas padeda atkreipti į save dėmesį ir skatina mus pačius pasitempti."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Jūs nors vieną futbolininką per 20 metų toje savo "akademijoje" išugdykit, kuris kamuoliu sugebėtu sienelę apsukti, o tada jau pezėkite į valias. Dabar toje pagrindinėje komandoje juodaodžiai žaidžia, nes vietinių nėra, šešis įvarčius gaunam nuo eilinės norvegų komandos. "Akademikai, profesoriai..."
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių