Sostinės derbis: „Riteriai“ įveikė „Žalgirį“

  • Teksto dydis:

Šio sezono Lietuvos futbolo A lygoje Vilniaus derbiai vyksta išties neprognozuojamai.

10-ojo turo susitikime „Riteriai“ iškovojo antrą pergalę iš eilės, namų mače 1:0 (0:0) palauždami čempionato lyderį „Žalgirį“.

Pirmame kėlinyje vienuolikės pavojingais epizodais stadione susirinkusių sirgalių nepalepino. „Riteriai“ daugiau aštresnių atakų surengė poziciniais išpuoliais, o žalgiriečiai – kontratakomis.

21-ąją minutę Armantą Vitkauską padirbėti privertė į artimą vartų kampą mušęs Artiomas Gurenka, kėlinio pabaigoje galva pro šalį mušė Liviu Antalis, kuriam perdavimą iš dešiniojo krašto atliko Domantas Šimkus.

Antrasis kėlinys klostėsi kiek kitokiu scenarijumi – tada pranašiau rungtyniavo „Riteriai“.

Pirmieji pavojaus laužai prie „Žalgirio“ vartų pradėjo liepsnoti kėlinio viduryje. Pirmame epizode įspūdingai du varžovus aplenkęs Teremas Moffi iššoko prieš vartininką, tačiau smūgiavo tiesiai į A. Vitkauską. Kiek vėliau virš vartų kamuolį po T. Moffi perdavimo pasiuntė A. Gurenka.

Savo meistriškumą pademonstravo ir 19-metis vartininkas Vincentas Šarkauskas, kuriam tai buvo vos ketvirtasis karjeros mačas A lygoje. Vartų sargas puikiai atrėmė tolimą D. Šimkaus smūgį į viršutinį vartų kampą.

Pergalingas susitikimo įvartis buvo pelnytas 73-iąją minutę. Donatas Kazlauskas baudos aikštelėje priėmė kamuolį ir preciziškai jį perdavė A. Gurenkai, kuris smūgiu iš arti pasižymėjo antrame sostinės derbyje iš eilės.

Žalgiriečiai veržėsi į priekį, tačiau savo šansais nepasinaudojo. Tomislavo Kišo smūgį atrėmė puikų mačą sužaidęs V. Šarkauskas, o priešpaskutinę dvikovos minutę greta virpsto mušė į ataką prisijungęs vidurio gynėjas Sigitas Olberkis.

Tai buvo antrasis „Žalgirio“ pralaimėjimas šiame sezone, o 15 taškų savo sąskaitoje turintys „Riteriai“ pakilo į 4-ąją turnyro lentelės vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių