Sensacija pasaulio mažojo futbolo čempionate: Lietuva patiesė Belgiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė debiutavo „Socca“ Pasaulio čempionate. Jau pirmajame savo mače Lietuva iškovojo užtikrintą pergalę ir C grupėje 3:0 nugalėjo Belgijos mažojo futbolo rinktinę.

Rungtynes Lietuva pradėjo tiesiog puikiai. Jau antrą mačo minutę lietuviai atliko puikiai išmoktus namų darbus ir, gražiai įžaidę kamuolį iš šoninės linijos, pasiuntė jį į vartus – stiprų Aivydo Ruškio smūgį į vartus nukreipė Dominikas Stankevič.

Greitas įvartis lietuviams suteikė sparnus ir jie toliau atrodė geriau nei belgai. Drausminga gynyba nuo aikštės vidurio varžovams neleido sukurti nieko pavojingo, o jei ir buvo koks smūgis, į jį puikiai reaguodavo vartininkas Mantas Šumskis.

Puolime lietuviai turėjo ir daugiau šansų įmušti. Kelių gerų progų neišnaudojo Valentinas Baranovskij, vis pataikydavęs į varžovų vartininką. Taip pat savo smūgius atliko Paulius Sakalis ir A. Ruškys, bet jie tikslo nepasiekė.

Prieš pirmojo kėlinio pertrauką stadione kuriam laikui buvo dingusi elektra. Dėl šios priežasties rungtynės buvo sustabdytos, tačiau tai lietuvių iš vėžių neišmušė.

Netgi atvirkščiai – pratęsus žaidimą ir pradėjus antrąjį kėlinį – Lietuva įmušė antrąjį įvartį, kurį iš toli pelnė puolėjas Valdemaras Šaveiko.

Po šio epizodo sekė ne toks malonus – dėl aukšto kamuolio koja kovojęs Edvinas Dubavičius nokautavo varžovą ir už tai gavo geltoną kortelę, o pagal „Socca“ taisykles – tai reiškia 2 minučių žaidimą mažumoje.

Belgija į tai iškart reagavo ir vietoje vartininko išleido dar vieną aikštės žaidėją, bet net žaisdami 6 prieš 4 belgai neįveikė Lietuvos gynybos įtvarų ir paskutinio bastiono – M. Šumskio.

Po to jau sėkmė atsisuko į Lietuvos pusę. Belgijos vartininkas rankomis sužaidė už baudos aikštelės ribų, todėl teisėjas jam parodė raudoną kortelę ir Belgija liko žaisti mažumoje visą likusį laiką.

Visgi Lietuva labiau žiūrėjo į savo vartų saugumą ir varžovams leido kontroliuoti kamuolį, bet įvarčio įmušti jiems neleido.

Pati Lietuva šias rungtynes užbaigė įtvirtindama savo pergalę. Aivydas Ruškys puikiu baudos smūgiu nuginklavo į vartus stojusį Belgijos žaidėją ir leido Lietuvai laimėti pirmąsias Pasaulio čempionato rungtynes rezultatu 3:0.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių