Sėkminga repeticija nerimo neišsklaidė

"Atsidūriau tinkamoje vietoje ir laiku", – sakė du įvarčius per draugiškas rungtynes su Farerų salų komanda įmušęs Lietuvos rinktinės saugas Gratas Sirgėdas.

Stadione – tylos minutė

Mūsų šalies futbolininkai Vilniuje nugalėjo svečius iš Farerų salų 2:1. Tai – penktas šiemet iš eilės nepralaimėtas Lietuvos nacionalinės vienuolikės mačas. Anksčiau tokia serija buvo užfiksuota 2008–2009 m.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione tylos minute pagerbtas Anapilin iškeliavęs Marius Žaliūkas (1983–2020), šalies futbolo rinktinei atstovavęs nuo 2006 iki 2015 m.

Rinktinės rūbinėje kabėjo M.Žaliūko inicialais pažymėti marškinėliai, o G.Sirgėdas pirmą įvartį skyrė buvusiam žaidėjui atminti.

Futbolininkai pagerbė M.Žaliūką, nacionalinėje rinktinėje vilkėjusį šeštu numeriu pažymėtus marškinėlius. (LFF nuotr.)

"Geriau žaidėme pirmą kėlinį, dominavome aikštėje, o varžovai šansų beveik neturėjo", – po varžybų kalbėjo Kauno žalgirietis.

"Pasiekę teigiamą rezultatą nusiraminome, bet gal tai natūrali būsena? Generalinė repeticija prieš sekmadienio rungtynes, tad visų mintys jau buvo Minske", – teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Žais Minske ir Almatoje

Lapkričio 15-ąją mūsiškiai svečiuose žais Tautų lygos C diviziono 4-os grupės rungtynes su baltarusiais, o lapkričio 18-ąją – su Kazachstano atstovais.

Draugiškas rungtynes Baltarusijos futbolininkai užvakar 3:5 pralaimėjo rumunams, kurie antrą kėlinį pirmavo 5:0. Kazachstano ekipa išvykoje sužaidė 0:0 su juodkalniečiais.

"Nerimą kelia tai, kad komandoje nebus Vilniaus žalgiriečių (vartininko Edvino Gertmono, gynėjo Sauliaus Mikoliūno, saugų Donato Šimkaus ir Modesto Vorobjovo – aut. past.), šio klubo žaidėjai svarbūs dabartinei rinktinei. Bandysime ieškoti optimalių sprendimų", – prieš kelionę į Baltarusijos sostinę svarstė V.Urbonas.

Jau pirmą kėlinį pasiekę teigiamą rezultatą nusiraminome, bet gal tai natūrali būsena?

Sostinės "Žalgirio" lapkričio 14-ąją laukia lemiama A lygos čempionato dvikova dėl aukso medalių su Marijampolės "Sūduva".

Paryžiuje – staigmena

Latvijos rinktinė, ruošdamasi Tautų lygos D diviziono mačui su Farerų salų komanda, svečiuose 3:0 nugalėjo San Marino atstovus.

Paryžiuje, "Stad de France" stadione, pasaulio čempionai prancūzai namuose netikėtai 0:2 pralaimėjo suomiams. Aikštės šeimininkų komandoje debiutavo puolėjas Marcusas Thuramas – 1998 m. planetos ir 2000 m. Europos čempiono Liliano Thuramo sūnus.

Stambule pasaulio vicečempionai kroatai sužaidė 3:3 su turkais. Po pirmo kėlinio Kroatijos komandą pasiekė žinia, kad gynėjui Domagojui Vidai patvirtintas koronavirusas, tad antrą kėlinį šis žaidėjas jau nerungtyniavo. Varžybų išvakarėse D.Vidos testas buvo neigiamas.

Europos čempionai portugalai savo aikštėje 7:0 sutriuškino Andoros vienuolikę. Vieną įvartį įmušė Cristiano Ronaldo. Tai buvo jo 168-as mačas nacionalinėje rinktinėje, o rekordininkai Europoje – italas Gianluigi Buffonas ir ispanas Sergio Ramosas (po 176).

Pirmą kėlinį su turkais žaidęs kroatas D.Vida per mačo pertrauką buvo izoliuotas dėl teigiamo COVID-19 testo. ("Reuters" nuotr.)

Kiti rezultatai: Norvegija–Izraelis 0:0, Danija–Švedija 2:0, Lenkija–Ukraina 2:0, Vokietija–Čekija 1:0, Belgija–Šveicarija 2:1, Graikija–Kipras 2:1, Albanija–Kosovas 2:1, Malta–Lichtenšteinas 3:0, Bulgarija–Gibraltaras 3:0, Liuksemburgas–Austrija 0:3, Slovėnija–Azerbaidžanas 0:0, Nyderlandai–Ispanija 1:1, Italija–Estija 4:0.


Statistika

Lietuva–Farerų salos 2:1 (2:0). Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadionas.

Teisėjas A.Anufrijevas (Latvija).

Įvarčiai: 42 min. ir 45+1 min. G.Sirgėdas (1:0 ir 2:0), 90+2 min. G.Vatnhamaras (2:1).

Lietuva: T.Švedkauskas, M.Beneta, V.Gašpuitis, E.Girdvainis, E.Vaitkūnas, D.Kazlauskas (nuo 68 min. A.Novikovas), L.Mėgelaitis (nuo 68 min. E.Utkus), G.Sirgėdas (nuo 53 min. D.Romanovskis), V.Slivka (nuo 75 min. T.Eliošius), J.Lasickas (nuo 53 min. O.Verbickas), K.Laukžemis (nuo 68 min. D.Petravičius).

Farerų salos: G.Nielsenas, V.Davidsenas (nuo 46 min. A.M.Jonssonas), H.Hansenas, B.Wardumas, G.Rolantssonas (nuo 61 min. J.K.Danielsenas), S.Vatnhamaras (nuo 46 min. G.Vatnhamaras), R.Baldvinssonas (nuo 61 min. H.Hanssonas), M.Jacobsenas (nuo 57 min. B.Hendrikssonas), K.Bartalsstovu, M.Olsenas (nuo 46 min. D.I.Soylu), H.Jakobsenas.

Komandų rodikliai. Žaidimas su kamuoliu – 57 ir 43 proc., kamuolio perdavimai – 559 (tikslūs 472, 84 proc.) ir 422 (tikslūs 316, 75 proc.), smūgiai į vartus – 6:4, smūgiai į vartų plotą – 3:1, kampiniai – 2:4, nuošalės – 2:0.


Tautų lyga

1. Baltarusija  2  1  1  6:5  7

2. Lietuva  1  2  1  3:4  5

3. Albanija  1  2  1  2:1  5

4. Kazachstanas  1  1  2  3:4  4



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių