Rusijos futbolo lygos vadovas: kur stadionų stogai?

  • Teksto dydis:

Rusijos „Premjer“ lygos vadovas pirmadienį leido suprasti, kad nėra patenkintas visais naujais stadionais, kuriuos Pasaulio futbolo čempionatui pastatė organizatoriai.

Rusija negailėjo lėšų visiškai atnaujinant ar nuo nulio statant 12 futbolui skirtų stadionų, kur nuo birželio 14-osios iki liepos 15-osios vyks rungtynės.

Vis dėlto tik vienas stadionas Sankt Peterburge turi įtraukiamą stogą.

Visų kitų stogai yra atviri – šiuo projektuotojų sprendimu ir liko nepatenkintas „Premjer“ lygos vadovas Sergejus Priadkinas.

„Kai buvo rengiamos bandomosios varžybos, užduodavau sau klausimą: kodėl virš naujų stadionų neįrengė stogų? Tai klausimas tiems, kas projektavo juos“, – per spaudos konferenciją sakė S. Priadkinas.

Tokie komentarai tolygūs atviriausiai viešai kritikai dėl Rusijos pasirengimo savo pirmajam Pasaulio futbolo čempionatui.

Rusijos futbolas ištisus dešimtmečius kentėjo nuo pasibaisėtinų aikštelių, kurias žiemą apsninga, o pavasarį ir rudenį jos primena smėlio dėžę.

Dėl šiaurinio klimato Sovietų Sąjunga, ir vėliau Rusija, buvo priverstos pastatyti daugelyje miestų, kur užsiimama profesionaliu futbolu, uždarų arenų su dirbtine žole.

Tačiau dabar jos naudojamos tik treniruotėms, nes tarptautinius standartus norinti įvesti „Premjer“ lyga leidžia rengti varžybas tik ant tikros žolės.

Vicepremjeras Vitalijus Mutko praėjusią savaitę siūlė atšaukti draudimą žaisti uždarose arenose.

„Kam tada jas pastatėme?“ – klausė jis.

Valdžios atstovai mėgindavo išspręsti atvirų stadionų problemą žiemą nutraukdami rungtynes beveik trims mėnesiams, kad ištirptų sniegas.

Tačiau žaidėjai skųsdavosi, kad kitais metų laikais žolė vis tiek nėra tinkama žaidimui.

Manoma, kad ruošdamasi Pasaulio futbolo čempionatui Rusija išleido mažiausiai 4 mlrd. dolerių (3,4 mlrd. eurų) stadionų renovacijai bei statybai.

Vėliau šios įspūdingos arenos bus perduotos miestų vietinėms futbolo komandoms – tikimasi, kad tai atgaivins varžybų lankomumą bei pagerins žaidimo kokybę šalies lygose.

Vis dėlto vyriausybė balandį pripažino, kad jai teks išleisti apie 200 mln. JAV dolerių (172 mln. eurų), kad pirmuosius trejus–penkerius metus stadionai liktų atidaryti septyniuose mažesniuose miestuose, kur vyks čempionatas.

S. Priadkinas atrodė nepatenkintas, kokios perspektyvos laukia Rusijos futbolo po čempionato.

„Gerai, kad dabar turime gerų arenų, nors jos ir neturi stogų“, – sakė jis.

„Kai stadionai buvo statomi, niekas nepaklausė mūsų patarimo“, – pridūrė „Premjer“ lygos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių