Garsesnis vardas A lygos senbuviams nepadėjo

„Vienu metu trys taškai buvo kišenėje, bet neatsilaikėme iki pabaigos“, - atsiduso Dovydas Lastauskas. Marijampolės „Sūduvos“ komandos treneris prisiėmė kaltę dėl nesėkmingai 1:2 susiklosčiusių „Optibet A lygos“ 16-ojo turo rungtynių Alytuje.

Marijampoliečiai į kovą su „Dainava“ stojo kupini entuziazmo, nes jų gretas papildė po traumų sugrįžę legionieriai – gruzinas Levanas Mačarašvilis ir ukrainietis Maksimas Pyrogovas.

Pirmasis rungtynių įvartis krito 42 min., kai Dzūkijos komandos vartininkas Airidas Mickevičius pabandė žaisti su kamuoliu prie pat savo vartų. Suvaldyti kamuolio vartų sargui nepavyko, o žaidimo įrankį perėmęs „Sūduvos“ puolėjas Aivaras Emsis pelnė itin lengvą įvartį.

Antrajame kėlinyje veiksmas vyko beveik tik viena kryptimi – „Dainava“ iš visų jėgų stengėsi pakeisti padėtį aikštėje. Kurį laiką alytiškiams trūko tikslumo arba marijampoliečius gelbėjo vartininkas Vilius Stebrys.

„Dainava“ savo pasiekė 82 min., kai po labai gražios atakos kairiuoju kraštu vienas prieš vartininką iššokęs Aaronas Olugbogi pasiuntė kamuolį į „Sūduvos“ vartų tinklą – 1:1.

Tai nebuvo svečių vargų pabaiga. Jau 86 min. kamuolys baudos aikštelėje atiteko Artemui Radčenkai, kuris galingu smūgiu antrą kartą nuginklavo V.Stebrį.

Po šių rungtynių „Dainava“ (20 taškų) sutvirtino savo padėtį šeštojoje turnyro lentelės vietoje, o „Sūduva“ (16 taškų) liko septinta.

„Dainava“ – disciplinuota, kokybiška komanda. Vienu metu trys taškai buvo kišenėje, bet tik sąlyginai. Galima sakyti, kad pralaimėjau aš pats, nes nepataikiau dėl keitimų. Pernelyg pasitikėjau kai kuriais žaidėjai, bet šiandien jie lūkesčių neišpildė“, - teigė D. Lastauskas.

„Praėjusius du mačus žaidėme neblogai, bet pralaimėjome, todėl šiandien kėlėme tikslą laimėti. Gerai, kad pabaigoje parodėme charakterį ir pabaigoje nusvėrėme svarstykles savo naudai. Esame jauna komanda, todėl mums trūksta stabilumo, bet augimas juntamas, einame į priekį“, - pasakojo „Dainavos“ vairininkas Sergejus Kuznecovas.


Šiame straipsnyje: SūduvaDainavafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių