Po šalto turkų dušo – galingas lietuvių atkirtis

Lietuvos salės futbolo rinktinė išsimaudė lediniame duše, bet nesugadino šventės savo sirgaliams. 2022 metų Europos čempionato atrankos turnyro starte lietuviai po atkaklios kovos 3:2 palaužė Turkijos komandą.

„Vyrai krito po kojomis, pasiaukojamai gynėsi, tad manau, laimėjome pelnytai. Pirmajame kėlinyje turėjome daug progų, bet kelios klaidos pakeitė situaciją. Laimei, nepalūžome ir sugebėjome mobilizuotis. Ypač užvedė trenerio žodžiai per pertrauką“, – sakė Lukas Sendžikas. Kauno „Vyčio“ klubo žaidėjas pelnė du įvarčius ir nutiesė kelius į pirmąją lietuvių pergalę.

Jonavoje vykstančio preliminaraus atrankos etapo E grupės mačą lietuviai pradėjo aktyviau ir iniciatyvą išlaikė visą pirmą kėlinį. Su penkiais Kauno „Vyčio“ žaidėjais startavę lietuvaičiai atliko nemažai smūgių į Turkijos vartus, bet dažnai pritrūkdavo tikslumo. Iki pertraukos bene arčiausiai tikslo buvo Vladimiras Derendiajevas, tačiau jis sudrebino vartų konstrukcijas, o pakartotiniu smūgiu Lukas Sendžikas kamuolį pasiuntė virš vartų.

Savų šansų neišnaudoję Jevheno Ryvkino auklėtiniai likus vos kelioms minutėms iki pirmojo kėlinio pabaigos apmaudžiai praleido įvartį. Kamilas Akparlakas suklaidino Justiną Zagurską ir stipriu smūgiu įveikė Ernestą Macenį. Taip Turkija pasinaudojo savo vieninteliu šansu pirmajame kėlinyje ir ilsėtis išėjo pirmaudama.

Antrąjį kėlinį Lietuvos ekipa ir vėl stengėsi pradėti aktyviau, bet tikslumas toliau kišo koją, o praėjus beveik penkioms minutėms svečiai smeigė antrą įvartį. Šiurkšti klaida gynyboje leido pasižymėti Mohammedui Ozkanui. Netikėtas dviejų įvarčių deficitas lietuvių iš vėžių neišmušė ir po kelių minučių jie sušvelnino rezultatą. Po Artūro Juchno perdavimo įvartį vienu lietimu įmušė kapitonas J.Zagurskas.

Po šio įvarčio Lietuvos rinktinė užspaudė Turkijos ekipos vartus. Pasižymėti bandė tiek V. Derendiajevas, tiek Albertas Voskunovičius, L.Sendžikas ir kiti, bet visus smūgius atrėmė varžovų vartininkas. Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio Tomas Bučma, visai to nenorėdamas, atidavė kamuolį varžovams, kurie turėjo puikų šansą įmušti įvartį, tačiau fantastiškai sužaidė vartininkas Laurynas Glinskis.

Iki mačo pabaigos likus kiek daugiau nei 5 minutėms, Lietuvai pavyko išlyginti rezultatą. Greita kontrataka pasibaigė tiksliu Luko Sendžiko įvarčiu ir atstatytu „status quo“.

Turkai į tai atsakė keliomis atakomis, kurios pasibaigė smūgiais šalia vartų. Tuo metu kitoje aikštės pusėje Lietuvos ekipa taip pat turėjo gerų progų, bet greitais išpuoliais nebuvo pasinaudota.

Neilgai trukus mūsiškiai išprovokavo jau penktą varžovų pražangą, tačiau Turkijos rinktinė per daug nesisaugojo ir nepraėjus net minutei prasižengė šeštą kartą, tad į jos vartus buvo paskirtas 10 metrų baudinys. Prie kamuolio stojo L.Sendžikas, šaltakraujiškai nuginklavęs varžovų vartininką ir persvėręs rezultatą 3:2.

Svečiai buvo priversti rizikuoti - rezultatą išlyginti siekė pasitelkę visus penkis aikštės žaidėjus, bet tai vaisių jiems nesubrandino. Lietuviai sėkmingai apsigynė bei pelnytai šventė pergalę prieš FIFA futsal reitinge gerokai aukščiau buvusius varžovus.

Rytoj 18.30 val. lietuvių laukia akistata su Šiaurės Airijos komanda, o šeštadienį 20 val. mūsiškiams iššūkį mes favorite laikoma Vengrija. Trečiadienį airiai vengrams nusileido 2:7.

„Tai, kad airiai pelnė du įvarčius į vengrų vartus, sako, jog jie – gana grėsmingi varžovai. Tad atsipalaiduoti negalime. Privalome susikaupti ir siekti antrosios pergalės“, – reziumavo L.Sendžikas.


Šiame straipsnyje: Salės futbolasTurkijaEuro2022

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių