Pasaulio salės futbolo čempionatą rengs trys Lietuvos miestai

Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) trečiadienį oficialiai patvirtino, kad kitąmet FIFA salės futbolo (futsalo) pasaulio čempionatas bus rengiamas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Tai kol kas pirmasis FIFA renginys, vyksiantis Lietuvoje. Minėti miestai pasirinkti po išsamaus FIFA atstovų vertinimo ir susitikimų su turnyrą organizuojančiu komitetu. Numatytos ir varžybų vietos: Vilniaus arena, Kauno arena bei Klaipėdos arena.

Turnyras prasidės 2020 m. rugsėjo 12 dieną, o dabartinių salės futbolo pasaulio taurės čempionės Argentinos futbolininkų įpėdiniai bus karūnuoti spalio 4 dieną.

„Mes labai džiaugiamės, kad galime pasveikinti daugiau nei po dvidešimties metų vėl Europos žemyne vyksiantį FIFA salės futbolo pasaulio čempionatą ir ypatingai džiaugiamės galėdami jį surengti Lietuvoje. Neabejoju, kad aistringai mylinti uždarų patalpų sportą ir turinti didelę tarptautinių renginių patirtį, Jūsų šalis ir čempionatą organizuojantis komitetas, pasinaudos proga tinkamai surengti pirmąjį FIFA renginį Lietuvoje“, – sakė FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza.

„Tokio aukšto lygio renginys yra svarbus visai valstybei, todėl tik bendrų pastangų dėka galėsime sklandžiai jam pasirengti. Džiaugiuosi, kad ir šalies, ir miestų vadovai supranta šio čempionato mastą bei svarbą ir tai leidžia tikėtis, kad Lietuva surengs gražią futbolo šventę iš viso pasaulio atvykusiems sportininkams ir sirgaliams“, – pažymėjo turnyrą organizuojančios Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Be šiose varžybose debiutuojančios Lietuvos, dėl pasaulio taurės taip pat varžysis dar 23 komandos, pateksiančios į finalinį etapą po atrankos varžybų šešiuose regionuose:

AFC (Azijos konfederacija) – penkios komandos;

CAF (Afrikos konfederacija) – trys komandos;

CONCACAF (Centrinės ir Šiaurės Amerikos, Karibų regiono konfederacija) – keturios komandos;

CONMEBOL (Pietų Amerikos konfederacija) – keturios komandos;

OFC (Okeanijos konfederacija) – OFC viena komanda;

UEFA (Europos konfederacija) – šešios komandos ir turnyro šeimininkė Lietuva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių