„Panevėžio“ futbolininkai minimaliu skirtumu nusileido „Vojvodinai“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą atsakomąsias UEFA Konferencijų lygos turnyro rungtynes FK „Panevėžys“ Serbijoje žaidė su „Vojvodinos“ komanda. Susitikimas baigėsi rezultatu 1:0 (0:0) šeimininkų naudai.

Prieš savaitę savo aikštėje rungtyniavusi „Panevėžio“ ekipa Novi Sado „Vojvodinai“ pralaimėjo tokiu pačiu rezultatu 0:1. Susumavus abiejų rungtynių rezultatus į kitą šio turnyro etapą žengė Serbijos atstovai.

„Panevėžio“ komandai šiame susitikime negalėjo padėti vienas klubo lyderių Jeffrey Sarpongas, kuris treniruotės metu patyrė traumą.

Susitikimą abiejų komandų futbolininkai pradėjo aukšta sparta. Mačo pradžioje aikštėje vyko lygus žaidimas, o didesnės persvaros nepavyko įgyti nei šeimininkams, nei svečiams. „Vojvodinos“ žaidėjai savo atakas dažniau rengė kairiuoju atakos kraštu, bet panevėžiečiai sėkmingai gynėsi.

23-ąją susitikimo minutę „Panevėžio“ komanda turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį. Dešiniuoju kraštu prasiveržęs Eligijus Jankauskas atliko skersą perdavimą į šeimininkų baudos aikštelę, bet būdamas visiškai laisvas Elivelto iš kelių metrų atstumo galva smūgiavo visiškai šalia „Vojvodinos“ vartų virpsto.

Ryžtingai nusiteikę „Panevėžio“ futbolininkai ilgiau kontroliavo kamuolį ir daugiau laiko praleido „Vojvodinos“ aikštės pusėje.

42-ąją mačo minutę pavojingą ataką surengė šeimininkų žaidėjai. Pirmasis „Vojvodinos“ futbolininko smūgis iš arti buvo blokuotas, o antruoju bandymu kamuolys praskriejo virš „Panevėžio“ komandos vartų skersinio.

Jau per pridėtą pirmojo kėlinio laiką šeimininkų ekipos žaidėjas netoli savo baudos aikštelės neleistinai pargriovė Igną Kružiką. Standartinės padėties įvarčiu panevėžiečiams paversti nepavyko. Iš 18 metrų Hugo Figueredo smūgiuotas kamuolys atsimušė į varžovą.

Poilsio komandos išėjo esant rezultatui 0:0.

Antrąją susitikimo pusę „Vojvodinos“ futbolininkai pradėjo pavojinga ataka. 46-ąją rungtynių minutę įsiveržęs į „Panevėžio“ baudos aikštelę klaistingai smūgiavo šeimininkų žaidėjas, bet puikią reakciją pademonstravęs Victoras Golas atrėmė smūgį.

Po trijų minučių ne mažiau pavojingu smūgiu atsakė I. Kružikas, bet „Vojvodinos“ vartininkas Nikola Simičius išgelbėjo savo komandą.

64-ąją rungtynių minutę įsiminė tolimas, bet kiek netikslus Chrysovalančio Kozoronio šūvis.

Susitikimui artėjant prie pabaigos svečiai tvirtai perėmė iniciatyvą – žaidimas beveik visą laiką vyko „Vojvodinos“ aikštės pusėje. Panevėžiečiai surengė tikrą aikštės šeimininkų vartų šturmą. Po Elivelto tolimo smūgio N. Simičius šuolyje didelių pastangų dėka sugebėjo kamuolį nukreipti į kampinį. Po akimirkos geru šansu išvesti savo komand į priekį nepasinaudojo E. Jankauskas.

„Vojvodinos“ futbolininkai jau 6-ąją pridėto laiko minutę sugebėjo pelnyti įvartį. Į greitą kontrataką pabėgęs Urošas Kabičius vienas prieš vieną iššoko prieš V. Golą ir pasiuntė kamuolį į vartus. Pagal bendrą dviejų susitikimų rezultatą Serbijos klubas prieš panevėžiečius laimėjo 2:0 ir žengė į trečiąjį UEFA Konferencijų lygos turnyro etapą, kuriame susitiks su austrų LASK ekipa.

Susitikimą su „Vojvodinos“ futbolininkais panevėžiečiai žaidė tokios sudėties: Victoras Golas, Hugo Figueredo, Justinas Januševskis, Matheusas Bissi, Rafaelis Floro, Chrysovalantis Kozoronis, Tautvydas Eliošius (67 min. Domantas Antanavičius), Eligijus Jankauskas, Ignas Kružikas (84 min. Sebastianas Vasquezas), Elivelto, Antonis Kapnidis (60 min. Joge Elias).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių