Naujasis „Atlanto“ savininkas: juodo darbo rezultatus matysime sezonui pasibaigus

„Sieksime atstatyti klubo reputaciją, tapti konkurencinga komanda ir iškovoti Lietuvos čempionų vardus“, – savo pirmoje spaudos konferencijoje artimiausių metų tikslus atskleidė naujasis „Atlanto“ futbolo klubo savininkas Vidas Adomaitis.

Pasidžiaugęs Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto sprendimu, suteikusiu Klaipėdos vienuolikei galimybę žaisti Lietuvos A lygos čempionate, V.Adomaitis vaizdingai padėkojo: „Ačiū, kad Federacija mūsų gulinčių nemušė ir nespardė, o mums ištiesė ranką ir pakėlė.“

Anot jo, LFF malonė nesuteikė teisės atsipalaiduoti.

„Šiuo metu, sulaukę malonės žaisti, negalime žiūrėti pro rožinius akinius, – teigė 40-metis advokatas. – Šiandien dirbame sunkiai – daug telefoninių pokalbių, daug susitikimų. Siekiame uostamiesčio ekipą pastatyti ant kojų, sugrąžinti klubo reputaciją. Norime, kad „Atlanto“ vardą gerbtų, vertintų.

Pasak V.Adomaičio, nuspręsta kas vadovaus futbolininkams: vyriausiasis treneris – specialistas iš Latvijos Viktoras Dobrecovas, jo asistentas, buvęs „Atlanto“ žaidėjas – Donatas Navikas.

Šiuo metu vyksta žaidėjų atranka. Šeštadienį pajūrio vienuolikės laukia pirmosios kontrolinės rungtynės. Varžybose su Kretingos „Minija“ bus tikrinami kandidatai.

„Kas liks komandoje, spręs treneriai. Žinia, dėl finansinių galimybių negalime įsigyti labai aukšto lygio žaidėjų. Esame žodžiu sutarę su Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjais Darvydu Šernu ir Vytautu Lukša. Tikiuosi, kad jie taps komandos stuburu, temps kitus į priekį. Dar esame paspaudę rankas su Mariumi Činiku. Jis į uostamiestį atvyko iš „Sūduvos“. Šiuo futbolininku džiaugiuosi asmeniškai, nes mes abu esame kėdainiečiai. Dar laukiame atvykstančių žaidėjų iš Brazilijos, Latvijos. Per savaitę ekipa bus sukomplektuota. Jau šiuo metu komandoje turime 10-11 pakankamai neblogo lygio žaidėjų. „Atlantas“ bus konkurencingas A lygoje ir nebus patrankų mėsa varžovams, – pažadėjo V.Adomaitis. – Kuris kareivis nenori būti generolu. Žinant futbolininkų pavardes, atsižvelgiant į papildysiančius žaidėjus ir dar palankiai atsisukus fortūnai, gal pavyks užimti aukštą vietą.“

Anot Kaune dirbančio V.Adomaičio, šiame sezone sudėtinga kelti aukštus tikslus: „Kukliausias – išlikti A lygoje, kitas siekis – susimažinti skolų naštą arba visiškai ją likviduoti.“

Kokios dydžio kankina senos skolos, buvęs futbolininkas, rungtyniavęs net Europos taurės turnyro varžybose, neatsakė.

Nutildysime ir skeptikus, kurie į pokyčius „Atlante“ žiūri ironiškai.

„Turėjau gauti auditorių išvadas. Tačiau jų darbas užsitęsė. Objektyvius skaičius žinosiu artimiausiu metu. Tada  ir bus aiški klubo skolų situacija. Nuo jos priklausys mūsų artimiausi planai, tikslai. Šiandien vyksta derybos su kreditoriais, skolų restruktūrizavimas, pokalbiai su potencialiais rėmėjais. Yra daug nematomo juodo ir sunkaus darbo. Tikiuosi, juodo darbo rezultatus matysime sezonui pasibaigus, nutildysime ir skeptikus, kurie į pokyčius „Atlante“ žiūri ironiškai“, – pareiškė V.Adomaitis.

Preliminarus komandos biudžetas, numatytas šiam sezonui – 350-400 tūkst. eurų.

Neatmetu galimybės, kad miestui padedant, ir dėl dviejų futbolininkų – Andrejaus Paniukovo ir Edvino Gertmono naujų sutarčių, gali padidėti „Atlanto“ biudžetas, – dėstė savininkas. – Klaipėdos valdžia dėl objektyvių priežasčių yra atmetusi klubo paraišką dėl finansavimo. Gerai, kad nors nemokamai suteikia galimybę naudotis sporto bazėmis. Manau, kad atlikus kai kuriuos darbus – „išsilaižius“ skolas, galėsime susėsti su miesto vadovais ir kalbėtis dėl paramos. Esu įsitikinęs, kad jų reakcija priklausys nuo to, kaip mes veiksime.“

Pasak V.Adomaičio, biudžetas bus renkamas iš juridinių ir fizinių asmenų, kurių, paprašęs kantrybės palaukti, jis negalėjo įvardinti.

„Sieksime, kad „Atlantas“ būtų skaidrus miesto bendruomenės klubas. Neketiname nieko slėpti. Artimiausiu metu pamatysite ir naujus klubo dalininkus“, – pažadėjo advokatas.

Kontrolinio susitikimo su „Minija“, vyksiančio šeštadienį Klaipėdos dirbtinės dangos aikštėje, pradžia – 17 val. Oficialų sezoną „Atlantas“ pradės kovo 2 dieną rungtynėmis uostamiestyje su Kauno „Žalgiriu“.

Lietuvos čempionate kartu su „Atlantu“ dar žais Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“, Palangos „Palanga“, Panevėžio „Panevėžys“, Trakų „Riteriai“ (buvę „Trakai“), Kauno „Žalgiris“ ir „Stumbras“.

Sekmadienį Marijampolėje dėl Supertaurės susirems čempionai – „Sūduvos“ žaidėjai ir Lietuvos futbolo taurės laimėtojai – Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių