Lietuvos rinktinė – ketvirtajame „Euro 2020“ burtų krepšelyje

  • Teksto dydis:

Jau gruodžio 2 d. Dubline (Airija) bus traukiami 2020 m. Europos čempionato atrankos burtai. Savo varžovus juose sužinos ir Lietuvos futbolo rinktinė.

55 UEFA asociacijos narės bus padalytos į penkias grupes (A-E) po penkias rinktines ir penkias grupes (F-J) po šešias rinktines.

Po praėjusią savaitę pasibaigusio UEFA Tautų lygos turnyro, atsižvelgiant į parodytus rezultatus, komandos buvo suskirstytos į septynis krepšelius. Lietuvos rinktinė pateko į ketvirtą pagal pajėgumą krepšelį su Vengrijos, Rumunijos, Graikijos, Albanijos, Juodkalnijos, Kipro, Estijos ir Gruzijos komandomis.

Burtų krepšeliai:

UEFA Tautų lygos: Šveicarija, Portugalija, Olandija, Anglija.

Pirmas krepšelis: Belgija, Prancūzija, Ispanija, Italija, Kroatija, Lenkija

Antras krepšelis: Vokietija, Islandija, Bosnija ir Hercegovina, Ukraina, Danija, Švedija, Rusija, Austrija, Velsas, Čekija

Trečias krepšelis: Slovakija, Turkija, Airija, Šiaurės Airija, Škotija, Norvegija, Serbija, Suomija, Bulgarija, Izraelis

Ketvirtas krepšelis: Vengrija, Rumunija, Graikija, Albanija, Juodkalnija, Kipras, Estija, Slovėnija, Lietuva, Gruzija.

Penktas krepšelis: Makedonija, Kosovas, Baltarusija, Liuksemburgas, Armėnija, Azerbaidžanas, Kazachstanas, Moldova, Gibraltaras, Farerų salos.

Šeštas krepšelis: Latvija, Lichtenšteinas, Andora, Malta, San Marinas.

Tautų lygos A diviziono grupių nugalėtojai Nyderlandai, Anglija, Portugalija ir Šveicarija pateko į atskirą krepšelį ir žais grupėse po penkias komandas, jog turėtų laisvas datas Tautų lygos finalinėse varžybose birželį.

Dėl sudėtingų oro sąlygų žiemą ir rizikos, jog rungtynės gali būti nesužaistos ar neužbaigtos, pagal UEFA taisykles į vieną grupę negali patekti daugiau nei dvi iš toliau išvardytų komandų: Baltarusija, Estija, Farerų salos, Suomija, Islandija, Latvija, Lietuva, Norvegija, Rusija ir Ukraina. Tikėtina, kad Lietuvos rinktinė nežais rungtynių namuose kovo ir lapkričio mėnesiais.

Europos čempionato atrankos grupių etapas prasidės 2019 metų kovo mėnesį ir pasibaigs lapkritį. Pirmas dvi vietas grupėse užėmusios komandos pateks į pagrindinį Europos čempionato turnyrą. 2020 metų kovo mėnesį vyks atkrintamosios varžybos, kuriose dalyvaus UEFA Tautų lygoje savo divizionų grupėse nugalėjusios rinktinės.

Tuo atveju, jei šios rinktinės atrankoje iškovos tiesioginį kelialapį į pagrindinį turnyrą, galimybė atkrintamosiose varžybose atiteks grupėje žemiau likusiai komandai. 2020 metų Europos čempionatas bus ypatingas tuo, kad vyks 12 miestų dvylikoje valstybių nuo birželio 12 d. iki liepos 12 d. Tačiau šalių šeimininkių rinktinėms tai negarantuoja vietos pagrindiniame turnyre. Beje, dvi šalys organizatorės negali būti suvestos į vieną atrankos grupę.

2020 m. Europos čempionato šalys šeimininkės: Azerbaidžanas, Danija, Anglija, Vokietija, Vengrija, Italija, Nyderlandai, Airija, Rumunija, Rusija, Škotija, Ispanija.

Pusfinalio ir finalo rungtynės bus žaidžiamos Londono „Wembley“ stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ashai

ashai portretas
O Tai koks skirtumas ant dirbtinos aikstes zaidziant
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių