Lietuvos rinktinė atsisveikino pergale

Pasaulio salės futbolo čempionatas vis arčiau, o Lietuvos rinktinės repeticijos vis svarbesnės. Vakar Tailande lietuviai pergalingai baigė pasirodymą Kontinentinės taurės turnyre. Jevgenijaus Ryvkino auklėtiniai paskutiniame mače 3:2 įveikė Kosovo salės futbolininkus.

Iš viso Tailande Lietuvos rinktinė iškovojo dvi pergales, patyrė du pralaimėjimus bei galutinėje rikiuotėje užėmė septintąją vietą tarp aštuonių ekipų. Kontinentinės taurės varžybose lietuviai 4:2 įveikė Egipto rinktinę, FIFA reitinge užimančią aukštą 23 vietą bei praėjusiame pasaulio čempionate pasiekusią ketvirtfinalį. Vėliau mūsų šalies komanda 2:9 nusileido Tadžikistanui, o prieš tai - 0:5 pajėgiai Irano komandai.

„Esu daug kartų sakęs, kad nei viena treniruotė neprilygs rungtynėms. Ypač tokio lygio, kokias mes sužaidėme čia Tailande. Yra priežasčių, kodėl mūsų žaidimas taip bangavo, tačiau tuo pačiu mums tai yra pamokos prieš artėjantį pasaulio čempionatą“, – teigė J. Ryvkinas.

Paskutinės rungtynės Tailande prasidėjo atsargiai, tačiau varžovai įmušė pirmieji. Prieš pat petrauką Kosovo rinktinė tolimu smūgiu išsiveržė į priekį. Po pertraukos J.Ryvkino auklėtiniai sukruto. Aikštės viduryje kamuolį perėmęs Genaras Samsonikas pabėgo vienas prieš varžovų vartininką bei užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus.

Per artimiausias dešimt minutes savo puikias progas turėjo Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris ir vėl tas pats L.Sendžikas. Du iš tų trijų epizodų virto įvarčiais.

Iš pradžių individualų meistriškumą pademonstravęs D.Reimaris tolimu smūgiu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį, o netrukus – idealų perdavimą atlikęs Justinas Zagurskas išvedė L.Sendžiką į poziciją, iš kurios puolėjas neklydo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių