Lietuvos futbolo čempionai sutriuškino „Spartaks“ vienuolikę

  • Teksto dydis:

Naujajam sezonui besirengiantis čempionas Vilniaus „Žalgirio“ klubas kontrolinėse rungtynėse šeštadienį namuose 5:1 (4:0) sutriuškino svečius iš Latvijos – Jūrmalos „Spartaks“ futbolininkus.

Pasak aikštės šeimininkų pranešimo, rungtynės prasidėjo atviru ir drąsiu abiejų komandų žaidimu, o viena kitą sekančias atakas paįvairindavo tiek aštrūs perdavimai arčiau varžovų vartų, tiek dažnai atliekami smūgiai.

Iš praėjusių rungtynių klaidų pasimokiusiems žalgiriečiams prireikė viso labo 6 žaidimo minučių, kad pelnytų pirmąjį savo įvartį. Po kelių greitų perdavimų visiškai laisvas baudos aikštelėje atsidūręs klubo naujokas Bahrudinas Atajičius tokios klaidos varžovams neatleido bei lengvai pasiuntė kamuolį į vartus.

13-ąją žaidimo minutę aikštės šeimininkai vėl užspaudė varžovų vartus, o po kelių nesėkmingų bandymų pralaužti gynybą Tautvydas Eliošius pataisė vieno iš komandos draugų blokuotą smūgį ir pasiuntė kamuolį į vartus.

Varžovams, kaip ir anksčiau „Sportimos“ manieže apsilankiusioms svečių ekipoms, niekaip nepavyko perimti žaidimo kontrolės ir dažniau priartėti prie Armanto Vitkausko ginamų vartų, o pavojingesnes jų atakas be didesnio vargo stabdė Donovano Slijngardo, Lino Klimavičiaus, Mamadou'o Mbodjio, Egidijaus Vaitkūno gynybos linija ir dažnai prie jų prisijungiantis Jurijus Kendyšas.

37-ą žaidimo minutę T. Eliošius padidino šeimininkų persvarą iki 3:0, o B. Atajičius ketvirtą įvartį pelnė kėliniui baigiantis (44 min.).

Antrajame kėlinyje į taiklų Vytauto Lukšos (46 min.) smūgį svečiai atsakė Sergejaus Vorobjovo (75 min.) įvarčiu.

Kontrolinių rungtynių maratoną „Žalgirio“ futbolininkai pratęs kelione į Baltarusijos sostinę Minską, kur vasario 3 dieną susitiks su vietos FK „Minsk“ ekipa. Vasario 6-ąją vilniečiai „Sportimos“ manieže susitiks su FK „Jelgava“ ekipa iš kaimyninės Latvijos.


Šiame straipsnyje: futbolasčempionaiSpartaks

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių