Lietuvos 18-mečių futbolo rinktinė įveikė Irano bendraamžius

  • Teksto dydis:

Pirmą pergalę Baltarusijos sostinėje vykstančiame tarptautiniame dvylikos jaunių 18-mečių (U–18; gimę 1999 m. ir jaunesni žaidėjai) vienuolikių turnyre „Development Cup 2016“ iškovojo Lietuvos rinktinė.

Penktadienį pirmosiose mini turnyro dėl 7-9 vietų rungtynėse Roko Garasto auklėtiniai po baudinių serijos 4:2 įveikė bendraamžius iš Irano.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 2:2 (0:2).

Susitikimą sėkmingiau pradėjo varžovai, kurie po tikslių Mohammadmehdi Sardariamidabadi (23 min.) ir Mohammado Ghobeishavio (33 min.) įvarčių pirmavo 2:0. tačiau antrajame kėlinyje lietuviai parodė valią ir išlygino rezultatą – po įvartį į varžovų vartus įmušė Domantas Putrius (57 min.) ir Matas Gudaitis (78 min.).

Beje, nuo 73 minutės lietuviai žaidė be pašalinto iš aikštės Domanto Putriaus.

Baudinių serijos didvyriu tapo du iraniečių smūgius atrėmęs Pijus Petkevičius.

„Pirmasis kėlinys nebuvo labai blankus, tiesiog varžovai neleido nieko padaryti, ko mes norėjome. Antrajame kėlinyje tiek žaidėjai, tiek aš pajutau, kad galima pasiekti pergalę. Žinant, kad varžovai įprastai pralaimi rungtynių pabaigoje, mums buvo ramu atliekant savo darbą. Mūsiškiai atsipalaidavo antrajame kėlinyje, sukūrė porą sėkmingų momentų ir mums pavyko pasižymėti. Baudinių serijoje vaikinai ramiai ir užtikrintai atliko smūgius. Šio turnyro didžiausia nauda yra ta, kad varžovai panašaus pajėgumo, itin daug reikšmės turi paskutinių minučių žaidimo eiga. Po rungtynių žaidėjai įgyja dar daugiau pasitikėjimo, kad galima žaisti su bet kokiu varžovu“, – savo auklėtinių pasirodymu džiaugėsi treneris Rokas Garastas.

Sekmadienį jaunieji Lietuvos futbolininkai paskutiniąsias turnyro rungtynes žais su Gruzijos vienuolike, kuri šeštadienį dar išmėgins jėgas su Iranu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių