Lietingos lygiosios tiko abiems ekipoms

„Keista, bet iki čempionato pabaigos žaidėjams reikia iš naujo pajausti vienas kitą“, - teigė Dovydas Lastauskas. Naujokų desantas padėjo Marijampolės "Sūduvos" ekipai iškovoti svarbų tašką „TOPsport A lygos“ 24-ajame ture. Marijampoliečiai savo aikštėje atsilaikė akistatoje su UEFA Konferencijų lygą neseniai šturmavusiais su FA „Šiauliai“ futbolininkais.

Prieš rungtynes kilusi liūtis ir stiprus vėjas apsunkino pasirodymą abiems ekipoms, bet ryžto ir kovingumo nesumažino. 8-ąją minutę Steve‘as Lawsonas vieną po kito atliko du tolimus smūgius – vieną atrėmė Gustas Baliutavičius, kitame epizode kamuolys sudrebino virpstą. Svečiai irgi sykį pataikė į vartų plotą, bet su Donato Kazlausko bandymu nesunkiai susitvarkė Giedrius Zenkevičius.

30-ąją minutę nesėkmingai po pakelto kampinio sužaidus G. Baliutavičiui, galva smūgiavo Nikolajus Solodovnikovas, bet kamuolį beveik nuo vartų linijos atmušė Sigitas Olberkis.

Po pertraukos G. Zenkevičiaus budrumą patikrino Danielis Romanovskis bei Mantas Kuklys, ukrainiečio Ivano Zotko galva smūgiuotą kamuolį sugavo oponentų vartininkas. Marijampoliečių gretose po ilgos pertraukos dvikovą starto sudėtyje pradėjo Rokas Filipavičius, o sezone debiutavo traumą išsigydęs Artiomas Kovbasa.

Per pridėtą laiką iš toli atakavo Igoris Maksimovičius bei Tautvydas Burdzilauskas, tačiau G. Baliutavičius dar sykį šiame sezone išsaugojo vartus „sausus“.

Marijampoliečiai su 23 taškais pakilo į 8-ąją vietą, Saulės miesto atstovai turi 5 taškais daugiau bei šoktelėjo į 5-ąją poziciją.

„Liūdna, nes nepavyko pasiekti pergalės. Pirmajame kėlinyje „Šiauliai“ daugiau kontroliavo kamuolį, bet momentų turėjome. Atsiliepė ir sunkios gamtinės sąlygos. Gerai, kad sugrįžo nemažai traumuotų žaidėjų, prisideda naujokai. Matosi, kad kokybės turime daug“, - sakė D. Lastauskas.

 


Šiame straipsnyje: futbolasA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių