Klaipėdos krepšinio treneriui susitikimas su legendiniu L.Messi – lyg sapnas

Iš Ispanijos grįžęs Paulius Juodis vis dar negali atsikvošėti. Jam ranką spaudė, kartu fotografavosi, milijonų planetos futbolo gerbėjų dievukas – pastarųjų laikų geriausias pasaulio odinio kamuolio virtuozas Lionelis Messi.

Kijevo „Budivelnik“ klube dirbantis klaipėdietis dalyvavo keturių dienų Eurolygos seminare Barselonoje. Latviui Ainarui Bagatsiui Ukrainos krepšininkus treniruoti padedantis P.Juodis buvo vienintelis Lietuvos atstovas mokymuose.

Paskutinę dieną – antradienį – dalis seminaro dalyvių pietavo Eurolygos generalinio direktoriaus Jordi Bertomeu restorane, netoli šios organizacijos būstinės.

Krepšinio specialistai, laukdami patiekalų, negalėjo patikėti savo akimis, salėje pasirodė „Barcelona“ futbolo klubo ir Argentinos rinktinės žvaigždė L.Messi. Geriausias planetos žaidėjas buvo apsirengęs itin kukliai – sportiniais marškinėliai, maskuojančios spalvos bridžais ir šlepetėmis. Daug solidžiau atrodė jį atlydėję, anot P.Juodžio, „rimti dėdės“ – kostiumuoti, su akiniais. Klaipėdietis spėliojo, gal tai buvo „Barcelona“ klubo vadovai, o gal futbolo agentai. Vėliau atvykus dar vienam vyriškiui, kurį laiką vyko intensyvus pokalbis, gal net derybos.

„Tikrai su L.Messi buvo ne krepšinio agentai, nes juos visus pažįstu. Tie vyriškiai, matyt, buvo futbolo reikalų tvarkytojai“, – juokavo P.Juodis.

Gal lietuvis ir kiti seminaro dalyviai būtų vien tik iš arti matę futbolo asą, jei kartu nebūtų buvęs vienas iš „Barcelona“ krepšinio klubo atstovų. L.Messi pamatęs jį, priėjo prie klaipėdiečio stalo, paklausė kokiais reikalais mes čia esame.

„Iš pasisveikinimo su katalonų komandos vadovu buvo galima spręsti, kad garsusis futbolininkas nėra abejingas krepšiniui ir J.Bertomeu restoranui“, – sakė buvęs „Neptūno“ komandos vyriausiasis treneris.

P.Juodis buvo tarp tų laimingųjų, su kuriuo ne tik pasisveikino, atminčiai nusifotografavo, bet ir pasikalbėjo „Barcelona“ puolėjas, papietavęs šalia – prie gretimo stalo.

„Susitikus tokiomis sąlygomis, suprantama, apie daug ką nepakalbėsi, – šypsojosi iš Barselonos tiesiai į „Budivelnik“ stovyklą Rygoje grįžęs lietuvis. – Persimetėme keliais žodžiais apie futbolą, palinkėjau sėkmės kitądien turėjusiose vykti Ispanijos supertraurės antrosiose rungtynėse, kuriose superklubas susitiko su Madrido „Atletico“ komanda.“

Lietuvos specialistui L.Messi paliko šilto ir malonaus žmogaus įspūdį.

„Kaip kas nori, tegul taip sako, bet man jis – geriausias pasaulio futbolininkas. Susitikimo metu argentinietis buvo paprastas „kaip dvi kapeikos“, – pasakojant įspūdžiai valdė P.Juodį. – Nors galėtų „vaidinti“ turtuolį, L.Messi savo kuklumu itin sužavėjo.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Zurnaliugos, nesamones rasot. Ne Bagatsis, o Bagatskis:(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių