„Klaipėdos Granitas“ neatsilaikė prieš jaunuosius „Ekrano“ kovotojus

  • Teksto dydis:

Savaigalį Panevėžyje "Ekranas" išmėgino jėgas praėjusių metų LFF I-osios lygos nugalėtojais "Klaipėdos Granitu". Ekraniečiai A lygos čempionate besiruošiančius dalyvauti varžovus įveikė rezultatu 2:0.

Pusę mėnesio be gausaus būrio svarbių žaidėjų rungtyniavęs "Ekranas" šią savaitę sulaukė iš tarptautinio Sandraugos taurės turnyro sugrįžusių ekraniečių, o šiandien nuo rungtynių pradžios jau rungtyniavo Edgaras Baranauskas ir Dovydas Norvilas. Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė ir Martynas Dūda bei Tomas Salamanavičius.

Nuo pat pirmųjų rungtynių minučių užvirė įnirtinga kova ir 10-ąją minutę ekraniečiai turėjo pirmą gerą progą išsiveržti į priekį, tačiau D.Norvilo smūgį atrėmė varžovų vartininkas. Nors jaunieji "Ekrano" futbolininkai ilgiau kontroliavo kamuolį ir gerokai dažniau lankėsi klaipėdiečių baudos aikštelėje, tačiau labai grėsmingų epizodų sukurti nepavyko. Itin dažnai raudonieji pakliūdavo į nuošalės pinkles, o antrajame kėlinyje ši tendencija dar dažniau kartojosi. Visgi 42 minutę Lukas Kochanauskas trijų varžovų apsuptyje sugebėjo suvaldyti kamuolį ir labai tiksliu smūgiu iš 12 metrų pasiuntė jį į apatinį vartų kamputį.

"Klaipėdos Granitas" nieko įsimintino nesukūrė iki pat 55 minutės, kuomet netikėtai iš labai toli paleistas kamuolys sudrebino Luko Žukausko ginamų vartų skersinį. Po dešimties minučių rezultatą padvigubinti galėjo Tomas Dapkus, tačiau greitos atakos metu saugas smūgiavo tiesiai į vartininką.

75-ąją minutę klaipėdiečių gynėjų be priežiūros paliktas Edvardas Tamulevičius iš kelių metrų galva nepataikė į vartus.

Susitikimo pabaigoje uostamiesčio futbolininkai stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau jų atakas sėkmingai gesindavo FKE gynyba, o pačioje mačo pabaigoje tašką padėjo būtent gynybinio plano žaidėjas. Įžaidus kampinį T.Salamanavičius pažeme atliko perdavimą ant baudos aikštelės linijos stovėjusiam Aleksandar Šušnjar ir serbas vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

FK "Ekranas" sudėtis: L.Žukauskas, R.Pilotas, A.Šušnjar, A.Meškinis, Dž.Petrauskas, D.Norvilas, E.Baranauskas, U.Umeh, T.Dapkus, L.Kochanauskas, E.Tamulevičius. Po pertraukos aikštėje pasirodė M.Dūda, T.Salamanavičius, R.Stanulevičius, S.Urbys, Sig.Urbys, D.Donėla

Komentarai 
 

Valdas Dambrauskas: "Tikiuosi, žaidimo kokybė tik augs"

Panevėžio „Ekranas“ tęsia pasiruošimą sezonui ir šeštadienį futbolo akademijos stadione iškovojo trečiąją pergalę per žaistas ketverias draugiškas rungtynes. Šįkart ekraniečiai namuose 2:0 (1:0) įveikė A lygoje startuoti planuojančius „Klaipėdos Granito“ futbolininkus.

Po rungtynių Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas pasidalino savo įžvalgomis apie dar vieną kontrolinį testą.

- Kaip vertinate rungtynes, ar likote patenkintas auklėtinių žaidimu? - fkekranas.lt paklausė stratego V. Dambrausko.

- Kiekvienam kėliniui buvo skirtos atskiros užduotys. Pirmoje rungtynių dalyje planavome žaisti labai agresyviai, „pirmu“ numeriu: spausti varžovus kiekvieną kartą, kai tik jie turi kamuolį.

Turėjome būti „švieži“, gerai judėti ir šimtu procentų nusiteikę šiai dvikovai.

Manau, pirmas kėlinys buvo vykęs, galbūt nesukūrėme daug momentų prie varžovų vartų, kiek norėjome. Bet vaikinai tikrai neblogai išpildė mano reikalavimus.

Antrame kėlinyje planavome žaisti „antru“ numeriu ir stengtis greitai bei pavojingai kontratakuoti. Greitas išėjimas į atakas tenkino, tačiau norėjosi, kad perėmus kamuolį jo kontrolė būtų geresnė. Jauni žaidėjai kartais paskubėdavo, jie iškart norėjo padaryti rezultatyvų perdavimą ir sukurti momentą. Antroje mačo pusėje progų sukūrėme žymiai daugiau, tačiau realizacija nėra kol kas tokia, kokios norėtųsi, bet rezultatas atspindi jėgų pusiausvyrą. Galbūt pirmas penkias minutes „Klaipėdos Granitas“ turėjo iniciatyvą, o toliau visas rungtynes situaciją kontroliavome mes.

- Galima teigti, kad vaikinai padarė išvadas po „Trakų“ rungtynių?

- Žaidi taip, kaip varžovas leidžia. „Klaipėdos Granitas“ irgi bandė rungtyniauti taip, kaip „Trakų“ ekipa: spausti, neleisti žaisti. Šiandien tam žaidimui buvome pasiruošę, be to, į žaidimą įsiliejo tie žaidėjai, kurie buvo išvykę į Sandraugos taurės turnyrą. Tad čia yra keletas tokių momentų. Rezultatas parodo, kad šiuo atžvilgiu mes buvome geresni, lyginant su rungtynėmis prieš savaitę.

- Iki sezono pradžios liko lygiai mėnuo, kaip vertinate pasiruošimą sezonui, kas ekipos laukia per likusį laiką?

- Kol kas tikrai viskas sekasi neblogai, pagal planą. Visas rungtynes, kurias esame suplanavę, žaidžiame praktiškai geriausia sudėtimi, neskaitant tų futbolininkų, kurie buvo išvykę į Sandraugos taurės turnyrą. Atmosfera komandoje puiki, ko gi daugiau norėti.

Tikiuosi, kad iki sezono pradžios su kiekvienomis rungtynėmis žaidimo kokybė tik augs. Dabar du mačus turėsime Latvijoje: su „Daugavpils“, vėliau Estijos čempionai „Levadia“ ir Gargždų „Banga“. Tai ekipos, su kuriomis bus įdomu patikrinti jėgas.

Panevėžio „Ekrano“ pergalę kontrolinėse rungtynėse prieš „Klaipėdos Granitą“ mačo gale įtvirtino 18-metis legionierius iš Serbijos Aleksandar Šušnjar, kuris žaidė visas rungtynes. Po kontrolinio testo vidurio gynėjas pasidalino mintimis apie trečiąją pergalę kontrolinių rungtynių cikle.

Panevėžio „Ekrano“ gynėjas Aleksandar Šušnjar: „Tai buvo mano pirmas įvartis atstovaujant „Ekranui“, tiesa, tai tik draugiškas mačas ir jis didelės svarbos neturi. Bet kokiu atveju, pasižymėti visada smagu. Kontroliavome situaciją aikštėje, 90 minučių spaudėme varžovus, žaidėme pakankamai aukštu tempu, pelnėme du įvarčius, nors galėjome pasižymėti ir daugiau kartų. Kalbant apie varžovus, jie taip pat ruošiasi A lygai, negalėčiau sakyti, kad buvo lengva žaisti, tačiau rezultatas parodė, kad mes buvome geresni.

Kiekvieną savaitę intensyviai dirbame, žaidžiame vis geriau ir geriau bei siekiame kokybės. Turime resursų tobulėti, manau, gerai pasiruošime naujajam sezonui", - po mačo teigė A.Šušnjar.

Panevėžio „Ekranas“ šią savaitę pasipildė iš Sandraugos taurės turnyro grįžusiais ekraniečiais. Nuo rungtynių pradžios žaidė Edgaras Baranauskas, kuris po mačo teigė, kad kelios savaitės be „Ekrano“ treniruočių didelės įtakos žaidimo kokybei neturėjo.

„Gerai vertinu rungtynes, žaidėme taip, kaip treneriai reikalavo ir pelnytai laimėjome. Rungtynių pradžioje jautėsi, kad kelias savaites nebuvau kartu su ekipa, o atstovavau Lietuvos U-21 rinktinei, tačiau tai kažkokios esminės įtakos mūsų žaidimui neturėjo. Vėliau įsivažiavome ir viskas buvo gerai. Nepasakyčiau, kad mačas buvo labai sudėtingas, tačiau „Klaipėdos Granitas“ gera, jauna komanda.

Dešimtbalėje sistemoje mūsų žaidimą vertinu aukščiausiu balu. Juk laimėjome, o didelių klaidų nedarėme“, - po rungtynių geros nuotaikos nestokojo Edgaras Baranauskas.

Panevėžio „Ekrano“ naujokas saugas Tomas Dapkus teigė, kad rezultatas atspindi komandų pajėgumą:

„Kontroliavome situaciją aikštėje, tai nebuvo labai sunkios rungtynės. Žaidėme taip, kaip treneris prašė. Tai yra svarbiausia. Žaidimas buvo mūsų pusėje ir pasižymėjome du kartus. Uždaviniai prieš šias rungtynes iš esmės labai nesiskyrė nuo ankstesnių: palaikyti kamuolį, jo neprarasti, valdyti situaciją, ištampyti varžovų gretas remiantis žaidimu kraštais.

Per kiekvienas rungtynes mes tobulėjame, žaidimas vis geresnis, atsiskleidžiame. „Klaipėdos Granitas“ ketina žaisti A lygoje, tai turinti potencialo komanda, bet aš manau, kad mes esame ženkliai pranašesni. Tą rezultatas ir įrodo", - po mačo kalbėjo T. Dapkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių