Kelią į antrąjį UEFA turnyro etapą atvėrė ir pasikeitęs požiūris

„Visi įdėjome daug darbo, kad perrašytume klubo istoriją ir žengtume į kitą etapą. Dabar didžiausia užduotis – rengtis kitam etapui ir nemažinti apsukų“, - sakė Rokas Garastas. Šio specialisto vadovaujamas „Kauno Žalgiris“ pasiekė pirmąją pergalę UEFA turnyruose per visą klubo istoriją ir žengė į antrą UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos etapą. Žalgiriečiai Marijampolėje 2:0 (1:0) pranoko svečius iš Gibraltaro - „Europa“ futbolininkus.

Po pirmųjų 0:0 pasibaigusių rungtynių išvykoje kauniečiai nutarė nejuokauti. Geriausią šansą 35-ąją susitikimo minutę turėjo Divine’as Naahas, kuriam įsiveržus į baudos aikštelę nepavyko nuginkluoti varžovų vartininko.

Visai netrukus tam pačiam D.Naahui buvo sukurta dar viena puiki proga ir šį kartą legionierius iš Ganos neklydo – po Philipo Otele perdavimo kamuolį jis pasiuntė į vartų tinklą. 1:0.

Prasidėjus antram kėliniui persvarą Kauno ekipai pavyko padvigubinti. Egidijus Vaitkūnas prasiveržė kraštu, atliko perdavimą, D.Naahas kamuolį praleido, o įvarčiu pasižymėjo Linas Pilibaitis – 2:0.

Vėliau progas įvarčiams turėjo tas pats D.Naahas, po keitimo aikštėje pasirodęs Michaelas Thuique ir Domantas Putrius.

78-ąją minutę varžovai galva smūgiavo visai šalia Deivido Mikelionio vartų, dar vieną pavojingą smūgį atrėmė per pridėtą laiką, tačiau įvarčio taip ir nepraleido.

Paklaustas, kuo atsakomosios rungtynės skyrėsi nuo pirmųjų Gibraltare, treneris pirmiausia akcentavo pasikeitusį požiūrį.

„Visai kitoks nusiteikimas, pasiaukojimas dvikovose, didesnė koncentracija ir noras išlaikyti kamuolį. Po pirmojo mačo pakoregavome ir taktiką. Visa tai padėjo pasiekti geresnį rezultatą, - aiškino R. Garastas. - Aš tai kartoju pusantrų metų – apie mūsų potencialą, kurį anksčiau ar vėliau turime realizuoti“.

Antrame etape „Kauno Žalgirio“ lauks „The New Saints“ (Velsas) ekipa. Pirmasis mačas Marijampolėje - jau antradienį.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaune jau

kaune jau portretas
menuo laiko saule plieskia,todel ir idege tokie

wacekas

wacekas portretas
jie turbut savaite palangoj buvo kad taip idege

kazkaip neima dziaugsmas

kazkaip neima dziaugsmas portretas
iveikus me geju komanda
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių