Kauno ekipoms starto teks palaukti ilgiau nei varžovams

Dvi Kauno komandos rengiasi startui ilgai lauktoms šalies pirmosios futbolo lygos pirmenybėms. Tiesa, ir „Stumbras B“, ir Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) ekipų futbolininkai pirmąją dieną bus tik žiūrovai.

Kai 1-osios lygos tvarkaraštis jau buvo sudėliotas ir iki sezono pradžios liko vos kelios dienos, akibrokštą iškrėtė Šilutės „Šilutės“ kolektyvas. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo barjerą įveikusio klubo atstovai tik kovo 19 d. oficialiu pranešimu informavo LFF apie pagrindinės komandos pasitraukimą iš pirmos lygos pirmenybių. „Šilutės“ klubo rašte teigiama, jog šį sprendimą sąlygojo ankstesnis vietinių žaidėjų galimybių pervertinimas. Patikrinę jų jėgas viename turnyre, komandos vadovai nusprendė paprašyti federacijos leidimo žaisti antrojoje lygoje.

Tad turnyro rengėjams teko skubiai pertvarkyti tvarkaraštį. Tokių būdu pirmieji iš 14-os klubų jau šį sekmadienį į aikštę išbėgs „Panevėžio“ ir „Pakruojo“ kolektyvai. Vėliau lygos senuvis Telšių „Džiugas“ egzaminuos naujoką „Kupiškio“ klubą. Pastarasis naujokas licenciją gavo nepaisant to, kad pernai nežaidė net antrojoje lygoje. Šioje ekipoje, kurią treniruos patyręs vairininkas Igoris Pankratjevas, rungtyniaus nemažai salės futbolo lygos Panevėžio „Baltijos“ komandos narių. Taip pat du buvę A lygos Kauno klubų žaidėjai Lukas Sendžikas iš „Kauno Žalgirio“ ir iš Kauno „Stumbro“ pasiskolintas puolėjas iš Ganos Mohammedas Sheriffas.

Pirmuosius mačus Kauno komandos sužais vėliau nei dauguma konkurentų. „Stumbras B“, kuriam atstovaus į A lygoje rungtyniaujančią „Stumbro“ pagrindinę ekipą nepatenkantys žaidėjai, tarp kurių itin gausu legionierių, kovo 28 d. savo aikštėje priims Vilniaus „Vytį“ - vieną pernykščių lygos lyderių. Tie patys vilniečiai taps ir pirmaisiais kitos Kauno komandos NFA varžovais. Šis mačas NFA stadione vyks tik balandžio 18 d. Kauniečių pirmojo turo dvikova su Gargždų „Banga“, turėjusi vykti kovo 25 d., nukelta vėlesniam laikui.

Pirmojoje lygoje dar startuos DFK Alytaus „Dainava“, Klaipėdos „Koralas“, Utenos „Utenis”, Kėdainių „Nevėžis”, Vilniaus „Žalgiris B” ir „Trakai B”.


Šiame straipsnyje: 1 lygafutbolasNFAStumbras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių