Kauniečių pažadas – mesti iššūkį buvusiam Čempionų lygos laimėtojui

„Tikrai duosime gerą kovą, kad jie žinotų, kas mes esame“, - žadėjo Kauno „Vyčio“ klubo žaidėjas Albertas Voskunovičius. Jau rytoj kauniečiai stos į lemiamą kovą dėl bilieto į salės futbolo Čempionų lygos finalo aštuonetą. Lietuvos čempionus egzaminuos Jugorsko „Gazprom–Ugra“ komanda.

Nors varžovų vardas nėra itin garsus futbolo pasaulyje, salės futbolo specialistai supranta: tai viena pajėgiausių Europos ekipų. Supranta ir patys „Vyčio“ futbolininkai, tačiau kinkų nedrebina.

„Laukia dvikova su elitine komanda, apie kurią galima daug kalbėti – prieš 4 metus jie laimėjo Čempionų lygą, o Rusijoje taip pat demonstruoja gerą žaidimą. Mes intensyviai ruošiamės ir analizuojame varžovus, bet kuo jie skiriasi nuo mūsų?“, - retoriškai klausė A. Voskunovičius.

Kauniečiai šiame Čempionų lygos sezone preliminariame etape rezultatu 3:1 jau nugalėjo Stokholmo „Hammarby“ ekipą iš Švedijos, o pagrindiniame etape išvykoje 2:0 palaužė „Hohenstein–Ernstthal“ klubą iš Vokietijos. Tuo metu 2016–aisiais UEFA futsalo taurės laimėtojais tapusi Rusijos ekipa šiame sezone startavo jau pagrindiniame etape ir jame išvykoje 5:2 susitvarkė su „Salines“ salės futbolo klubu iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Prieš išvyką į Rusiją kauniečiai šalies pirmenybėse 6:1 sutriuškino Mažeikių VIP kolektyvą.

„Nesakyčiau, kad tai buvo lengvi pasivaikščiojimai. Manau, kad mes tiesiog daug geriau žaidžiame ir demonstruojame solidų žaidimą. Kitas dalykas yra tas, kad Rusijoje mūsų lauks visai kitoks varžovas, kitokie greičiai, taktikos. Turėsime parodyti savo charakterį ir išlaikyti discipliną“, – sakė 22-ejų žaidėjas, neseniai išsigydęs traumą.

Antrą kartą klubo istorijoje tarp 16 geriausių Europos komandų patekęs Kauno klubas šiemet tą padarė daugiau remdamasis vietiniais žaidėjais. Pirmajame etape kauniečiai išvykoje 2:0 įveikė Vokietijos čempionę „Hohenstein-Ernstthal“ ekipą. Aštuntfinalio burtuose ištraukus tolimojo Sibiro atstovus jie lengviau atsikvėpė sužinoję, jog varžybos bus žaidžiamos ne atšiauriame Jugorske, o Maskvos priemiestyke. Šeštadienį Liubercuose „Vyčio“ ir „Gazprom–Ugra“ akistata prasidės stos 14 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Kas išlaiko "Vyčio" klubą ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių