Istorinė diena Lenkijos futbolui: R. Lewandowskis išrinktas geriausiu pasaulyje

  • Teksto dydis:

Gruodžio 17-oji į Lenkijos futbolo istorijos puslapius bus įrašyta aukso raidėmis. Šią dieną Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) paskelbė Robertą Lewandowskį geriausiu 2020 metų pasaulio futbolininku.

Miuncheno „Bayern“ puolėjas lenktynėse dėl „The Best“ rinkimų trofėjaus nukonkuravo pastarąjį dešimtmetį futbole karaliaujančius Lionelį Messi ir Cristiano Ronaldo.

32-ejų puolėjas 2020 metais su „Bayern“ laimėjo viską – UEFA Čempionų lygą, Vokietijos Bundeslygą, Vokietijos taurę ir UEFA Supertaurę ir Vokietijos Supertaurę.

R.Lewandowskis 2019-2020 m. sezone buvo rezultatyviausias Čempionų lygos, Bundeslygos ir Vokietijos taurės žaidėjas.

Iš viso per praėjusį sezoną jis įmušė net 55 įvarčius, o sėkmingai pradėjo ir 2020-2021 m. kampaniją, per 17 mačų pasižymėdamas jau 18 kartų.

Geriausią pasaulio futbolininką rinko sirgaliai, žurnalistai, nacionalinių rinktinių treneriai ir kapitonai.

„The Best“ rinkimai rengiami nuo 2016 metų. 1991-2009 m. FIFA rinko geriausią pasaulio žaidėją, o 2010-2015 m. kartu su prancūzų leidiniu „France Football“ metų geriausiajam įteikė „Auksinį kamuolį“.

Pernai geriausiu planetos žaidėju buvo pripažintas L.Messi.

Geriausia pasaulio metų futbolininkė

Lucy Bronze pernai geriausios metų žaidėjos rinkimuose buvo trečia, o šiemet šoktelėjo į viršūnę – anglė, vasarą iš Liono „Olympique“ persikėlusi į „Manchester City“, pripažinta geriausia pasaulyje.

Ji pranoko danę Pernille Harder ir prancūzę Wendie Renard.

Praėjusiais metais geriausios futbolininkės apdovanojimas atiteko amerikietei Megan Rapinoe.

Geriausias metų vyrų komandos treneris

Antrus metus iš eilės geriausiu metų treneriu išrinktas „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas.

„Raudonuosius“ į „Premier“ lygos viršūnę grąžinęs vokietis pranoko tautietį Miuncheno „Bayern“ strategą Hansi Flicką ir argentinietį Marcelo Bielsą, kuris sugrąžino „Leeds United“ ekipą į „Premier“ lygą.

Geriausia metų moterų komandos trenerė

Metų trenere pripažinta Nyderlandų rinktinės strategė Sarina Wiegman. Tai jau antras jos pripažinimas – olandė geriausia buvo išrinkta ir 2017 metais.

Į šį apdovanojimą pretendavo ir Londono „Chelsea“ trenerė Emma Hayes bei Liono „Olympique“ strategas Jeanas-Lucas Vasseuras.

Geriausias metų vartininkas

Miuncheno „Bayern“ simbolis Manuelis Neueris – geriausias metų vartininkas.

Vokiečiui konkurenciją bandė sudaryti brazilas Alissonas Beckeris ir slovėnas Janas Oblakas.

Pernai šiuo apdovanojimu džiaugėsi „Liverpool“ vartus ginantis A.Beckeris, o M.Neueris nuo 2017 m. įteikiamo apdovanojimo dar nebuvo pelnęs.

Geriausia metų vartininkė

Liono „Olympique“ vartininkė Sarah Bouhaddi išrinkta geriausia metų vartininke.

Prancūzė pranoko čilietę Christiane Endler ir amerikietę Alyssą Naeher.

Gražiausias metų įvartis

Son Heung-mino reidas „Premier“ lygos rungtynėse, po kurio Londono „Tottenham Hotspur“ korėjietis nuginklavo „Burnley“ vartininką, pripažintas gražiausiu metų įvarčiu.

Geriausia metų rinktinė

Vartininkas: Alissonas Beckeris (Brazilija, „Liverpool“);

Gynėjai: Trentas Alexanderis-Arnoldas (Anglija, „Liverpool“), Alphonso Daviesas (Kanada, „Bayern“), Sergio Ramosas (Ispanija, Madrido „Real“), Virgilas Van Dijkas (Nyderlandai, „Liverpool“);

Saugai: Thiago Alcantara (Ispanija, „Liverpool“), Kevinas De Bruyne (Belgija, „Manchester City“), Joshua Kimmichas (Vokietija, „Bayern“);

Puolėjai: Robertas Lewandowskis (Lenkija, „Bayern“), Cristiano Ronaldo (Portugalija, Turino „Juventus“), Lionelis Messi (Argentina, „Barcelona“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Kokia dziugi zinia. Kazkas naujo po daugelio metu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių