Į Palangą „Sūduva“ vyks be rinktinės žaidėjų, bet su aiškiu tikslu

Marijampolės „Sūduva“ šeštadienį 15 val. išvykoje žais Lietuvos futbolo A lygos 27-ojo turo rungtynes su „Palanga“.

Marijampolės ir Palangos komandos šį sezoną susitiks jau ketvirtąjį kartą, pirmosios trejos rungtynės baigėsi „Sūduvos“ pergalėmis. Balandžio 14 dieną marijampoliečiai namuose laimėjo 3:0, birželio 1 dieną išvykoje – 2:0, o spalio 2 dieną vėl namuose – 5:0.

Per rungtynes su palangiškiais šiemet po du kartus pasižymėjo Mihretas Topčagičius, Renanas Oliveira ir „Sūduvoje“ jau nerungtyniaujantis Tosaintas Rickettsas, po kartą – Robertas Vėževičius, Aleksandras Živanovičius, Josipas Tadičius ir Karlo Bručičius.

„Palangai“ šeštadienio mačas bus antrasis iš eilės su „Sūduva“. Tuo metu marijampoliečiai dar spėjo po pastarųjų rungtynių su pajūrio ekipa namie įveikti „Panevėžį“ 3:1.

Šį kartą rungtynės bus žaidžiamos rinktinių pertraukos metu, todėl „Sūduvai“ negalės padėti su nacionaline rinktine dabar Ukrainoje esantys Algis Jankauskas, Ovidijus Verbickas, Giedrius Matulevičius ir Paulius Golubickas. Be to, dar ketvirtadienį Škotijoje su Lietuvos jaunimo rinktine beveik visas rungtynes žaidė Eligijus Jankauskas.

Dėl dalyvavimo Europos taurių turnyruose ir didelio skaičiaus tuo metu atidėtų rungtynių „Sūduva“ tokioje pačioje padėtyje buvo ir prieš LFF taurės turnyro ketvirtfinalio rungtynes su „Panevėžiu“. Tuomet Marijampolės komanda namie palaužė varžovus 1:0, o vėliau tapo ir taurės laimėtoja.

„Sūduvos“ vyriausiojo trenerio Vladimiro Čeburino asistentas Eivinas Černiauskas teigė, kad pastarosiomis dienomis kartais komandos treniruotėje dalyvavo tik 14 žaidėjų, tačiau tai neturi įtakos komandos planams.

„Pasirengimas vyksta kaip ir prieš kiekvienas rungtynes, lygiai taip pat atsakingai. Vertiname varžovą, su kuriuo žaisime, ir atitinkamai jį analizuojame, – sakė treneris. – Taip, į rinktinės stovyklą išvažiavo keturi „Sūduvos“ nariai ir tai turės įtakos. Pilnaverčiam treniruočių procesui trūko žmonių, tačiau mes turėjome pakankamai laiko pasirengti rungtynėms, išvykusių žaidėjų vietas užims kiti futbolininkai, kurie gal pastaruoju metu ir mažiau žaidė“.

Nuostolių turės ir Palangos komanda. Jai šeštadienį dėl surinktų keturių geltonųjų kortelių negalės padėti du saugai – komandos kapitonas iš Estijos Sergejus Mošnikovas ir kroatas Josipas Jurjevičius.

„Palangos“ vyriausiasis treneris Algimantas Briaunys, po vieno iš mačų kalbėdamas apie artėjančias rungtynes su „Sūduva“, juokavo, kad tikisi ir savo stadiono aikštės pagalbos.

„Lauksime kupstų, nevoluosime ir bandysime laimėti žaisdami oru“, – šypsojosi treneris.

E. Černiauskas pripažino, kad prastesnės kokybės aikštės neleidžia komandai pademonstruoti visų savo sugebėjimų, tačiau neteikė tam didelės reikšmės.

„Aikštę įvertinsime nuvažiavę šeštadienį į rungtynes. Analizuodami varžovų rungtynes matėme, kad ji nėra geriausios būklės, tačiau aikštė yra tokia, kokia yra, ir mums teks prie jos prisitaikyti rungtynių eigoje. Techninio broko bus daugiau nei visada, bet stengsimės į tai nekreipti dėmesio, laikytis savo žaidimo plano ir primesti savas žaidimo taisykles varžovams, – teigė E. Černiauskas. – Mūsų tikslas yra pergalė ir aikštė negali būti joks pasiteisinimas, abiems komandoms sąlygos bus vienodos“.

A lygos čempionate pirmaujanti „Sūduva“ po 24 rungtynių turi 63 taškus ir tašku lenkia Vilniaus „Žalgirį“, kuris yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis daugiau. „Palangos“ komandos sąskaitoje po 26 rungtynių yra 16 taškų, leidžiantys užimti septintąją vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių