Futbolininkai Vokietijoje išbandė dvi sudėtis ir šlifavo gynybą

  • Teksto dydis:

Penktadienį vyksiančiam Europos čempionato atrankos startui besirengianti Lietuvos futbolo rinktinė turėjo dinamišką antrąją stovyklos dieną ir treniruočių pobūdžio rungtynes.

Tryro mieste (Vokietija) įsikūrusi Valdo Urbono treniruojama komanda antradienio rytą surengė treniruotę, o vakare sužaidė du kėlinius (po 30 minučių) su vietos „Eintracht“ komanda.

Rungtynėse trenerių štabas išbandė 20 žaidėjų, o jose nežaidė tik susirgęs Arvydas Novikovas, į stovyklą po rungtynių klube atvykęs Mindaugas Palionis ir vartininkas Džiugas Bartkus. Lietuviai įmušė vieną įvartį – antrojoje dalyje Mantas Kuklys realizavo vienuolikos metrų baudinį, kurį baudos aikštelėje uždirbo rinktinės naujokas Justinas Marazas.

„Kaip žinome, esame kartu tik keletą dienų. Treneris nori perteikti savo žaidimo filosofiją ir parodyti, ką nori matyti aikštėje. Kad ir kaip ten būtų, sužaisti rungtynes su žemesnio lygio komanda yra geriau nei paprasta treniruotė. Esame patenkinti – išbandėme dvi sudėtis, visi gavo žaisti, dabar žiūrime į priekį. Turėjome tikslus, kuriuos norėjome šiandien įgyvendinti: kamuolio kontrolė, žaidimo priekyje elementai. Buvo neblogų atkarpų, bet reikia dar laiko, jog žaidėjai suprastų, ko mes norime iš jų“, – sakė vyriausiojo trenerio asistentas Andrius Skerla.

Penktadienio vakarą Lietuvos rinktinė susitiks su Liuksemburgo nacionaline komanda. Kaip teigė A. Skerla, rinktinė per keturias dienas bando įvairiapusiškai pasirengti varžyboms: „Pasirengimas – susirinkimai, analizės, treniruotės – dabar vyksta pilnu tempu, daug laiko iki rungtynių nėra. Daug bendraujame su žaidėjais ir aiškinamės tai, ką norime matyti aikštėje“.

Įvarčiu pasižymėjęs Mantas Kuklys tvirtino, kad komanda iš pradžių kreipė dėmesį į gynybinių veiksmų šlifavimą: „Treneris akcentavo tai, kaip mums reikėtų gintis, nuo to ir pradėjome rungtynes. Manau, kad tai neblogai pavyko, varžovai nesukūrė pavojingų momentų prie mūsų vartų“.

„Sunku pasakyti, kaip keisis mūsų žaidimas. Reikia sulaukti dviejų, trijų rungtynių ir bus aiškesnis vaizdas, bet kiekvienas treneris įneša kažkokių naujovių – ne išimtis ir dabar“, – pasakojo apie pirmąsias dienas su naujuoju treneriu M. Kuklys.

Lietuvos rinktinė trečiadienį surengs dar vieną treniruotę Tryre, o ketvirtadienį jau Liuksemburge išbandys „Josy Barthel“ stadiono veją. Čia nacionaline komanda penktadienį, 21:45 val. žais pirmąsias 2020 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynes su Liuksemburgu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
nenoriu mokyti, mūsų treneriu , futbolo, bet kad žiniu trukumas yra be bajerio, juk ir tas treneris yra ne veteranas senovinis futbolo fanas, tik galiu pavadinti, juk lietuva trenerio neturėjo ir neturi, aš pavardžiu neminėsiu, tikru futbolo veteranu žinoma jau kiti išėjo ir į anapilin, bet ,kaip ten pasakyti, esame mes pensininkai, su bratka garados, turim nors ir po 80 virš man 79m, juozas 83 m, bet dar pamokytume tos pinigo norėtojus kaip reikia luošti, pilke, kur technika kur greičiai pilkos vedimas staigus sbrasas, futbolas tik paso staigaus lauke aikštele turi matyti, žaidėjas ir kamuoli vesti techniškai, pasas pilka prie kojos turi prilipti, kaip pas vartininka rankose kamolis vartytis turi, o ne užrištomis akimis pilka laukti, kada
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių