Europos futbolo čempionatas – tarsi laukiamiausia šventė

Futbolo Kalėdos. Taip taikliai vakar Prancūzijoje startavusį sporto karaliaus futbolo Europos čempionatą pavadino atlikėjas ir televizijos laidų rengėjas Juozas Liesis. Šias Kalėdas visą mėnesį švęs ne vienas žinomas Lietuvos žmogus.

Pasitiks Islandijoje

Humoristas Paulius Ambrazevičius Europos futbolo čempionatą sutiks Islandijoje, kurios rinktinė, lyg tyčia, pirmą kartą istorijoje pateko į šį turnyrą.

"Ten žiūrėsiu istorines, pirmąsias, islandų rungtynes. Tai sutapo atsitiktinai – į Islandiją sugalvojo važiuoti Lietuvos rinktinės futbolininkas Vykintas Slivka. Vykti kartu jis pakvietė ir mane su drauge bei dar vieną pažįstamą. Tad šia ypatinga proga futbolą mums draugiškoje valstybėje žiūrėsime kartu su islandais", – pasakojo Paulius.

Vėliau jis grįš į Lietuvą ir pirmenybes stebės tradiciškai: namuose arba viename iš barų.

"Labiausiai mėgstu žiūrėti namuose, kai niekas netrukdo susikaupti, analizuoti", – atviravo humoristas.

P.Ambrazevičiaus didžiausios simpatijos skirtos Kroatijai, kurios rinktinėje žaidžia jo mėgstamas futbolininkas Luka Modričius, ir Velsui su Garethu Bale'u priešakyje.

"Pusfinalių kvartetas, matyt, bus Ispanija–Anglija ir Vokietija–Prancūzija, – prognozavo Paulius. – Finalo poros prognozuoti nedrįstu."

Tikisi kroatų sėkmės

Po akimirkos Paulius šyptelėjo, kad šįkart daug tikisi ir iš anglų.

Juolab kad rinktinėje žaidžia daug jo mėgstamos komandos Londono "Tottenham Hotspur" žaidėjų.

"Draugiškose rungtynėse su Portugalija starto sudėtyje žaidė net penki "Spurs" žaidėjai, – neslėpė pasitenkinimo pašnekovas ir pabrėžė: – Tačiau anglai gali patirti ir didžiausią fiasko, nes su jais visada daug vilčių sieja ir žiniasklaida, ir sirgaliai."

Kiekvienose pirmenybėse sužiba komanda, nepriskiriama favoritėms. Šiemet tokia  P.Ambrazevičius įvardijo savo mėgstamą Kroatijos ekipą. Apie jos pajėgumą pasako vien faktas, kad tokius puikius žaidėjus kaip L.Modričių ir Mario Mandžukičių turinti rinktinė leido sau prabangą neįtraukti į sudėtį kito gabaus žaidėjo Dejano Lovreno.

"O štai belgai, bijau, taip ir liks amžinai talentingi", – Belgijos rinktinės žvaigždėmis netikėjo humoristas.

Keičia įpročius

"Kuo tampame vyresni, tuo daugiau turime darbų ir įsipareigojimų", – atsiduso televizijos laidų vedėjas, keliautojas ir žurnalistas Martynas Starkus.

Jis kadaise su draugais čempionatus žiūrėdavo gyvai, vėliau pasistengdavo pats juose pabuvoti bent savaitę, dar vėliau su draugų kompanija ilgam užsidarydavo specialiai užsakytoje sodyboje.

"Dabar būsiu laimingas, jei bent vieną dieną futbolą žiūrėsiu su draugais", – sakė Marčius.

Pašnekovas neslėpė – jis, nepaisant nieko, liks ištikimas Anglijos futbolininkams.

"Iš pradžių sirgsiu už anglus, o po to – pažiūrėsime, – garsią sparnuotą frazę, apie nuolat fiasko patiriančius anglų futbolininkus pakartojo M.Starkus. – Tačiau šįkart tikiuosi, kad britų mėgstamas klausimas "Iš pradžių sirgsime už anglus, o po to už ką?" liks retorinis. Nenustebsiu, kad ši rinktinė nukeliaus iki pat finalo. Ji jauna, motyvuota, žaidžianti agresyviai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių