Europinis kelialapis jau rankose, dėl medalių dar teks pasigrumti

Kaunas kitą sezoną tikrai turės savo atstovą Europos taurių turnyruose. „Kauno Žalgirio“ futbolininkai sekmadienį užsitikrino kelialapį į UEFA Konferencijos lygos atrankos varžybas.

„Pabaigoje kiekvienas taškas yra aukso vertės. Smagu ir tai, kad nepraleidome įvarčio, nors šį tą galėjome atlikti geriau“, - sakė Rokas Garastas.

Kauniečių treneris po Lietuvos futbolo A lygos rungtynių su Alytaus „Dainava“ tradiciškai sveikino komandą su sėkmingu pasirodymu – 33-ojo turo mače namuose žalgiriečiai triumfavo 2:0. Tai buvo jau ketvirtoji šį sezoną jų pergalė prieš dzūkus iš tiek pat galimų.

Nors mačą aktyviau pradėjo svečiai – puikios progos neišnaudojo brazilas Henrique, netrukus šeimininkai ėmė skinti savo darbo vaisius. Apylygiame pirmame kėlinyje žalgiriečiai vis dėlto sugebėjo pelnyti du įvarčius su šiokiu tokiu Fortūnos šypsniu. 26-ąją minutę standartinės padėties metu Deivydas Matulevičius apmaudžiai nukreipė kamuolį į savo vartus, o dar po 15 minučių Philipas Otele atliko smūgį ir nuo Lino Pilibaičio atšokęs žaidimo įrankis atsidūrė vartuose.

L. Pilibaičiui tai buvo 11-asis įvartis šiame „Optibet A lygos“ sezone.

Po pertraukos alytiškiai nevengė rizikuoti, turėjo galimybių įmušti, bet ir kauniečiai galėjo persvarą padidinti iki triuškinamos.

„Kauno Žalgiris“, matyt, yra ne mūsų komanda. Vėl pralaimėjome, nors ir vėl turėjome progų įmušti“, - stebėjosi „Dainavos“ treneris Tomas Ražanauskas.

„Pabaiga galėjo būti ir ramesnė, bet svarbiausia yra taškai. Tikiuosi, kad iki paskutinių rungtynių toks požiūris į darbą liks, nes visi auklėtiniai supranta dėl ko mes kovojame“, - dėstė R. Garastas.

Po pergalės kauniečiai su 59 taškais lieka trečiojoje pozicijoje, bet jau nenukris žemiau ketvirtosios, o tai reiškia, kad jie laimėjo europinį kelialapį kitam sezonui. Tiesa, žalgiriečiai kaip įmanydami stengiasi apginti dar vieną pasiekimą – likti ant prizininkų pakylos. Artimiausi jų persekiotojai „Panevėžio“ futbolininkai turi 6 taškais mažiau, bet turi vieną mačą atsargoje. Sekmadienį panevėžiečiai kiek netikėtai savo aikštėje nesugebėjo įveikti Telšių „Džiugo“ (2:2).


Šiame straipsnyje: UEFAA lygaKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių