Vytauto Didžiojo universitetui - dar viena byla dėl homofobijos

Paskaitas apie mirties kultūrą - gresiančią demografinę katastrofą - Lietuvoje skaitęs amerikietis Paulas Cameronas (Polas Kameronas) paskatino pradėti bylą prieš Kauno Vytauto Didžiojo universitetą (VDU).

"P.Cameronas viešai niekino homoseksualius asmenis, skatino prieš juos neapykantą ir kurstė diskriminuoti", - tokius kaltinimus VDU Katalikų teologijos fakultetui metė P.Camerono paskaitos klausiusi Tolerantiško jaunimo asociacijos Kauno skyriaus narė Laura Sadzevičiūtė.

Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos prieš homoseksualius asmenis kurstymo universitete, skelbia "Lietuvos rytas".

"Europoje kiekviena moteris per savo gyvenimą vidutiniškai pagimdo 1,5 vaiko (t.y. vienos negimdo, kitos pagimdo 1-2 vaikus). Italijoje, Moldovoje, Ispanijoje, Lenkijoje šis rodiklis dar mažesnis. Jei situacija nepasikeis, per 35 metus Europoje populiacija sumažės perpus", - skaičiuoja JAV Šeimos instituto įkūrėjas ir vadovas mokslų daktaras P.Cameronas.

Tokių grėsmių įžvalgomis amerikietis psichologas dalijosi ir per paskaitas Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo, Klaipėdos ir Šiaulių universitetuose.

"Reikėtų remti vaikus auginančias šeimas. Suteikti joms privilegijų balsuojant, gerinti jų sveikatos apsaugą. Užuot finansavus transseksualių žmonių lyties keitimo operacijas, geriau tuos pinigus skirti šeimoms", - šis P.Camerono siūlymas užkliuvo paskaitose dalyvavusiems Tolerantiško jaunimo asociacijos nariams.

"Klausiausi P.Camerono paskaitos ir Mykolo Romerio universitete. Jis dėstė savo argumentus, kaip tampama homoseksualais. Amerikietis aiškino, kad homoseksualūs žmonės vykdo kampanijas - verbuoja jaunus žmones. Ir kad homoseksualumas yra grėsmė", - sakė Tolerantiško jaunimo asociacijos valdybos pirmininkas Artūras Rudomanskis.

Anot jo, dėl profesinės etikos nesilaikymo ir duomenų klastojimo nuo P.Camerono veiklos yra atsiribojusios kelios solidžios pasaulio psichologų asociacijos, tarp jų - Amerikos ir Kanados.

VDU Katalikų teologijos fakulteto dekanas Benas Ulevičius įsitikinęs, kad universitetui mesti homoseksualų interesus ginančių žmonių kaltinimai - tai "manipuliavimas teise, siekiant nutildyti savo nuomonę turinčius mokslininkus".

Pats P.Cameronas aiškino, kad išpuoliai prieš jį kaip mokslininką prasidėjo tuomet, kai jis Jungtinėse Valstijose ėmė oponuoti gėjų judėjimui ir liudijo kaip ekspertas įvairiuose teismo procesuose.

VDU tai ne pirmas kaltinimas homofobija. Neslėpęs, kad yra gėjus, VDU dėstytojas Arnas Zdanevičius yra padavęs VDU rektorių į teismą už atleidimą iš darbo dėl seksualinės orientacijos.


Šiame straipsnyje: VDUCameronasZdanevičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių