Skuodo miestelio gatves užtvindė policijos pareigūnai

Antradienį nuo pat ryto Skuodo miesto gyventojai juokavo, kad pagaliau išaušo diena, kai jie visiškai nebebijo jokių nusikaltėlių, nes tiek policijos pareigūnų gatvėse šis Žemaitijos miestas dar niekada nebuvo matęs.

Tokio pareigūnų gausybės rago priežastis yra paprasta - Skuode vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato surengta Visuomenės ir policijos šventė, skirta paminėti Angelų Sargų dieną.

Ši šventė prasidėjo mišiomis Skuodo Šv. Trejybės bažnyčioje, o paskui pasipuošusių policijos pareigūnų, pučiamųjų orkestro  bei technikos kolona patraukė į centrinę ką tik gražiai suremontuotą miesto aikštę, kurioje ir vyko visi numatyti renginiai.

Antradienį gamta nepašykštėjo policijos pareigūnams bei skuodiškiams gero oro, net ir saulutė buvo pasirodžiusi, todėl šventinė visų dalyvių nuotaika buvo puiki.

Atvykę į Visuomenės ir policijos šventę Skuodo gyventojai bei miesto svečiai tikrai turėjo kur paganyti akis, mat, aikštėje veikė net penkios ekspozicijos – Patrulių rinktinės, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Kriminalistinių tyrimų biuro, Kelių policijos biuro bei Lietuvos policijos mokyklos. Visi šventės dalyviai galėjo iš arti apžiūrėti policijos ginkluotę, specialiąsias priemones, automobilius bei motociklus.

Šventės dalyviams gerą ūpą garantavo Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų orkestro, vadovaujamo komandoro- leitenanto Pranciškaus Memėno, grojami maršai. Susirinkusiems koncertavo ir Skuodo kultūros centro merginų vokalinio ansamblio „Vaivorykštė“ dainininkės, vadovaujamos Kristinos Rimienės.

Savo sugebėjimus tramdyti neklaužadas bei riaušininkus demonstravo policijos patruliai ir jų augintinė belgų aviganė Puma, kuri padarė didžiulį įspūdį jauniesiems šventės dalyviams. Šventės metu su vaikais mielai bendravo policijos šuo Amsis. Kiekvienas norintis galėjo su juo nusifotografuoti. Policijos pareigūnai vaikams pažadėjo po šventės atsiųsti jiems šias fotografijas.

Prie Kriminalistinių tyrimų biuro autobusiuko visi norintieji galėjo pasidaryti ir pasilikti atminimui savo piršto atspaudą, o „Aro“ pareigūnai pademonstravo, kaip reikia nukenksminti pavojingą sprogmenį.

Kadangi prieš Policijos dieną Skuodo rajone vyko šiai šventei skirti moksleivių piešinių konkursas bei krepšinio turnyras, Visuomenės ir policijos šventės metu pareigūnai nugalėtojams įteikė padėkos raštus, diplomus bei dovanėles.

Neišvengė dovanų ir kai kurie policijos pareigūnai, nes ir Lietuvos policijos generalinis komisaras, ir Lietuvos Respublikos generalinis prokuroras, ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė už pavyzdingą tarnybą apdovanojo juos padėkos raštais bei pasižymėjimo ženklais.

Policijos pareigūnams padėkų ir dovanų atvežė ir į šventę atvykę Skuodo rajono savivaldybės vadovai – meras Stasys Vainoras ir administracijos direktorius Bronislovas Stasiulis. Padėkos raštus už nuoširdų ir abipusiškai naudingą bendradarbiavimą policijos pareigūnams įteikė ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Gedeminas Karaliu bei į svečius atvykę kaimyninės Latvijos Respublikos Kurzemės regiono policijos atstovai, vadovaujami komisariato viršininko Normando Grubio.


Šiame straipsnyje: Policijos diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

autoriui

autoriui portretas
kuom užtvindė? m...........

L.O.B.

L.O.B. portretas
LORETUK,linkėjimai iš Klaipėdos.Ištvermės ,sveikatos,sėkmės!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių