Premjeras nemato galimybių didinti finansavimą LRT

Premjeras Andrius Kubilius sako nematantis realių galimybių nesunkiai rasti papildomą finansavimą transliacijas trumpinančiam nacionaliniam transliuotojui Lietuvos radijui ir televizijai.

"Pinigų niekur nėra per daug, tai turiu labai aiškiai pasakyti. Ir taupyti turi visi - tarp jų tokia svarbi institucija kaip Lietuvos radijas ir televizija. Jau metų pradžioje buvo žinoma, koks yra skirtas biudžetas, nuo pat metų pradžios Lietuvos radijas ir televizija turėjo visas galimybes racionalizuoti savo darbą, kai kurių programų gal šiek tiek sumažinti", - antradienį žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, lėšų nacionalinams transliuotojui būtų galima skirti tik jas kam nors "nukirpus".

"Manau, kad yra ne pirmas kartas, kai yra ieškant racionalaus lėšų panaudojimo atsisakoma kai kurių programų transliacijos, ypač dienos metu. Todėl tikrai nemanau, kad taip paprasta būtų rasti kokių nors didelių papildomų lėšų ir jas skirti Lietuvos radijui ir televizijai, nes tai reikštų, kad kažkam kitam neturėtumėm jų skirti" - svarstė A.Kubilius.

Lietuvos radijo programos nuo gegužės sutrumpintos iki 18 valandų per parą, radijo programos "Klasika" - iki 11 val. per parą darbo dienomis ir iki 15 val. švenčių ir poilsio dienomis, "Opus 3" transliacijas - iki 11 val. per parą. Lietuvos radijas ir "Opus 3" iki tol buvo girdimi visą parą, "Klasika" - 18 valandų.

Tuo metu analoginės Lietuvos televizijos transliacijos sutrumpintos iki 9 val. per parą nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, iki 10 val. penktadieniais ir iki 17 val. švenčių ir poilsio dienomis.

2010 metams LRT iš biudžeto skirta 35 mln. litų, papildomų pajamų dar planuojama gauti iš komercinės veiklos, patalpų nuomos.

2008 metais LRT skolos viršijo 6,5 mln. litų. 2009 metų trūkumas oficialiai neskelbiamas, tačiau LRT tarybos posėdyje įvardyta, kad skolos gali siekti 10 mln. litų.


Šiame straipsnyje: kubiliusLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių