Legendinės grupės „Vairas“ lyderis grumiasi dėl gyvybės

Kelerius metus hepatitu B sergantis grupės "Vairas" lyderis ir siela Edmondas Čivinskas, smarkiai pablogėjus sveikatai, atsidūrė Kauno klinikose. Jau septynias dienas medikai grumiasi dėl jo gyvybės.

E.Čivinskas laukia itin svarbios kepenų persodinimo operacijos.

„Padėtis labai sunki, reanimacijoje esame nuo ketvirtadienio vakaro, – portalui teigė ligoninėje esanti E.Čivinsko žmona Simona. – Šiuo metu dėl jo būklės net negalima atlikt operacijos."

Moteris teigė, kad visą ar bent didžiąją dalį operacijos sumos kompensuos ligonių kasos, tačiau daug išlaidų pareikalautų gydymas po jos.

„Laukiančių donoro yra labai daug. Edmondas sąraše yra įrašytas prie "ekstra" atvejų. Tačiau reikia sulaukti jo pagerėjimo. Stabilizuoti būklę, jis sutvirtėti, nes neištvers apie aštuonias valandas trunkančios operacijos“, – tramdydama save kalbėjo S.Čivinskienė.

Jo draugas, dainininkas Romas Dambrauskas paragino kolegas ir žmones finansiškai paremti sunkiai sergantį grupės "Vairas" lyderį.

„Jis – labai geras žmogus ir labai geras draugas, tokiems žmonėms būtinai reikia padėti“, – apie Edmonndą kalbėjo neseniai iš Jungtinių Amerikos Valstijų grįžęs R.Dambrauskas, internetu išplatinęs laišką, raginantį pervesti pinigų į kepenų transplantacijos laukiančio E.Čivinsko sąskaitą.

R.Dambrausko teigimu, labai svarbu, kad žmonės atsilieptų į pagalbos prašymą ir padėtų E.Čivinsko šeimai. Simona teigė, kad E.Čivinskui transplantacija gali būti atliekama ir užsienyje.

„Apsirgęs hepatitu išsigandau, – prieš kelerius metus kalbėjo dainininkas, prisipažinęs, kad kiekvieną rytą pažvelgia laimingas pro langus. Jis dar gyvas. – Pamaniau, ar ta nelaboji, su dalgiu įsisukus į artistų tarpą ir juos šienaujanti, nebus pasibeldusi ir į mano duris? Liga ne tik lakmuso popierėlis. Ji suartina, o tie, kuriuos myli, tampa dar artimesni ir brangesni. Man pasisekė, kad šalia yra žmona, kolegos.“

Rugsėjo 17 dieną E.Čivinskas turėtų švęsti savo penkiasdešimtmetį.

Aukoti galite: VŠĮ Mažeikių bendruomenės centras, sąskaita LT867300010086729894, mokėjimo paskirtis – Parama Edmondui Čivinskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių