Į Generalinę prokuratūrą atvyko Kriminalinės policijos vadovas

Antradienį popiet į Generalinę prokuratūrą atvyko Lietuvos kriminalinės policijos vadovas Algirdas Matonis.

Kartu su juo atvyko ir advokatas, buvęs Generalinės prokuratūros prokuroras Linas Belevičius.

Žiniasklaidoje skelbta, kad A.Matoniui, kaip ir kai kuriems kitiems policijos vadovams, ketinama pareikšti įtarimus.

Įtarimai pirmadienį buvo pateikti tą pačią dieną atsistatydinusiam Policijos generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui. Įtarimų sulaukė ir buvęs LKPB viršininko pavaduotojas , šiuo metu - Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Tomas Ulpis.

Iš viso įtarimų turėtų sulaukti šeši asmenys.

V.Račkauskui įtarimai pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 228 - ąjį ir 300 - ąjį straipsnius, kurie numato atsakomybę dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

Policijos vadovas Saulius Skvernelis sakė, kad jo pavaduotojas Algirdas Stončaitis išliks liudytojas.

„Pagal mano turimą informaciją, jokių įtarimų jam neturi būti pareikšta. (...) Jo kaip liudytojo statusas išliks toliau“, - sakė S.Skvernelis.

Pranešama žiniasklaidoje, kad V.Račkausko, T.Ulpio, A.Stončaičio ir kitų pareigūnų namuose savaitgalį atliktos kratos tiriant, ar policija iš tiesų iš anksto turėjo informacijos apie planuojamas Drąsiaus Kedžio žmogžudystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
jei jautiesi nekaltas, kodel i darba atvyksti su advokatu?

Greitai

Greitai portretas
kokie opūs ponai...visi su advokatais- kad apsigintų...Nuo ko? Jei jau sava sąžinė tyli, tai jau nieks nebepadės. Keista,kad su ausinėmis nevaikštot, bent jau būtų įtarimas,kad girdit....motinų raudas dėl žuvusių savo vaikų

klausimas

klausimas portretas
tiriant sia tragedija , byla kuravo Kauno Apygardos prokuraturos vyr. prokuroro pavaduotojas Vladimir Kakoskin . Nors visas bylos tyrimas nuejo perniek , savo postus prarado eile prokuroru ir pareigunu , taciau mineto , dar nuo sovietiniu laiku prokuraturos aso , pavarde V. Kakoskin niekada ir niekur nebuvo pamineta ? Kas zino , kodel ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių