A. Butkevičius žada skirti didelį dėmesį dujų terminalo projektui

Siekiant iki 2015 metų pradėti eksploatuoti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą, jo statybų procesas turi būti nuolat stebimas ir kontroliuojamas, teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

Tai jis pareiškė ketvirtadienį po apsilankymo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje, kur posėdžio metu aptartos SGD terminalo Klaipėdos uoste projekto perspektyvos ir problemos.

„Šiandien buvo pristatytas vieno reikšmingiausių Lietuvai SGD terminalo projekto priemonių planas, aptarta darbų eiga, perspektyvos. Labiausiai nerimą kelia darbų terminai. Jei norime terminalą turėti iki 2015 metų, darbų grafikas turi būti itin griežtas, o dirbama sutelktai ir intensyviai“, - pranešime spaudai sakė A.Butkevičius.

Anot A.Butkevičiaus, visos su SGD terminalo statybų projektu susijusios institucijos dirba sėkmingai ir kol kas pagal planą.

„SGD statybų procesas turi būti nuolat stebimas ir kontroliuojamas. Tam turi būti atgaivinta visų suinteresuotų institucijų atstovų darbo grupė. Informacija bent kartą per mėnesį privalės keistis ir ministrai, kad galėtume kuo skubiau ir efektyviau spręsti su terminalo statybomis iškilsiančias problemas“, - teigė premjeras.

Kartu su premjeru Klaipėdos uosto direkcijos posėdyje dalyvavo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovybė ir kiti uosto kompanijų atstovai.

Planuojama, kad terminalas bus įrengtas iki 2014 metų pabaigos. Jis sukurtų alternatyvą Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ tiekiamoms dujoms.

 


Šiame straipsnyje: Algirdas ButkevičiusSGD

NAUJAUSI KOMENTARAI

info Lietuvos žemė

info Lietuvos žemė portretas
Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. O ... Lietuvoje po metų įsigalios leidimas sukčiams išpardavinėti Lietuvos žemes. Kai ... “Nė vienas istorikas ar kitoks mokslinčius nepasakys, kiek milijonų lietuvių jau padėjo galvas kovodami už Lietuvos žemės išsaugojimą.” Rašo Pranciškus

P.Morkunas

P.Morkunas portretas
LKą jis dar ŽADA??????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių