Žiniasklaida: V. Putinas slėpė, kad puls Ukrainą, net nuo pavaldinių

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas slėpė planus įsiveržti į Ukrainą nuo savo pavaldinių, skelbia express.co.uk.

Šį žingsnį jau pasmerkė daugelis tiek Rusijoje, tiek ir už jos ribų. Ataskaitose teigiama, kad nuo invazijos pradžios daugiau nei milijonas ukrainiečių pabėgo iš šalies. Karas Ukrainoje jau pasiglemžė daugybės rusų ir ukrainiečių karių gyvybių.

Kaip teigiama, V. Putino pavaldiniai esą manė, kad Rusijos prezidentas turi pripažinti du separatistinius regionus Rytų Ukrainoje. Būtent tam jie buvo suformulavę savo užsienio politikos manevrus tikėdamiesi pakankamai lengvų sankcijų. Tačiau tikrai ne tokių, kaip dabar – tarptautinio masto, rašo nepriklausomas Rusijos portalas „Agenstvo“.

Express.co.uk. šaltinių duomenimis, daugelis jo vyriausybės pareigūnų prasidėjus invazijai į Ukrainą buvo pasirengę atsistatydinti protestuodami, bet bijojo, kad tai bus vertinama kaip išdavystė, ir neabejojo – atsistatydinimas nuves tik į kalėjimą.

Tačiau V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas tikino, kad visa tai – išgalvota istorija, kurią žmonės eskaluoja vieni kitiems socialiniuose tinkluose. Tiesa, Maskva jau ne kartą neigė, kad invazija į Ukrainą buvo planuojama iš anksto, tvirtindama, kad karinė technika kaimyninės šalies pasienyje kaupta pratybų tikslais.

Prieš kurį laiką tiek V. Putinas, tiek užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tikino tarptautinę bendruomenę, kad jokia invazija neįvyks. Tačiau naujausios žinios rodo, kad Kinija žinojo apie neišvengiamą išpuolį tik paprašė Maskvos atidėti šį žingsnį iki žiemos olimpinių žaidynių Pekine pabaigos, skelbia express.co.uk.

S. Lavrovas pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi deryboms dėl kovų Ukrainoje užbaigimo. Tačiau toliau dės pastangas, kad sunaikintų šalies karinę infrastruktūrą. 

Kaip teigiama, Rusija tvirtai laikosi pozicijos, kad Ukraina taptų NATO karinio aljanso nare. Ukraina kreipėsi į NATO ir Europos Sąjungą, prašydama paspartinti šį procesą.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeslėpėinvazija į UkrainąVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių