Vokietijoje traukiniui įsirėžus į sunkvežimį sužeisti 12 žmonių

  • Teksto dydis:

Vokietijos šiaurėje keleiviniam traukiniui trečiadienį įsirėžus į sunkvežimį, įstrigusį ant bėgių, buvo sužeisti 12 žmonių, du iš jų – sunkiai, pranešė policija.

Avarija įvyko maždaug 4 val. 30 min. (5 val. 30 min. Lietuvos laiku) pervažoje Alt Duvenštete netoli Flensburgo. Regioninis traukinys, kuriuo važiavo 22 keleiviai, nulėkė nuo bėgių.

„Visi sužeistieji nugabenti į ligoninę“, – naujienų agentūrą AFP informavo policijos atstovas.

Jis pridūrė, kad vienas sužeistas žmogus sraigtasparniu buvo nuskraidintas į ligoninę Kylio uostamiestyje.

Sunkvežimis su priekaba, gabenęs 70 t sunkiosios įrangos, užstrigo pervažoje. Vairuotojas prieš avariją iššoko iš transporto priemonės, sakė policija, kurią citavo naujienų agentūra DPA.

Pasak policijos, neaišku, kodėl sunkvežimis užstrigo ant bėgių.

Per smūgį buvo smarkiai apgadintas traukinio priekis. Prognozuojama, kad beveik visą trečiadienį bus smarkiai sutrikęs susisiekimas traukiniais tarp Flensburgo ir Hamburgo, nes taip pat padaryta žalos bėgiams ir elektros linijoms.

„Specialus (nacionalinės geležinkelių kompanijos) „Deutsche Bahn“ traukinys atvyksta pastatyti avariją patyrusio traukinio atgal ant bėgių“, – dienraščiui „Bild“ sakė policijos atstovas.

„Tačiau bėgiai, ant kurių įvyko avarija, bus uždaryti daug valandų, nes apgadinta sankasa“, – pridūrė jis.

Pernai spalį maždaug 16 žmonių buvo sužeisti per panašią regioninio traukinio ir vilkiko avariją pervažoje Ziplingene – prie Konstanco ežero Pietų Vokietijoje esančiame kaime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių