Vagys siaučia per futbolo rungtynes

  • Teksto dydis:

Vokietijoje siaučia vaisių vagys, siaubiantys daržus ir sodus. Vaisių vagystė nėra nereikšmingas nusikaltimas. Dėl tokio vagiliavimo Vokietijos ūkininkai patiria nemažų nuostolių. Heseno žemės sodininkai įsitikinę: vagys specialiai braunasi į plantacijas, kai dauguma žmonių žiūri Vokiečių rinktinės rungtynes.

Nusikaltimo vieta: Vitcenhauzenas, Heseno žemėje. Pavogtos prekės: apie 500 kg trešnių, kurių rinkos vertė – apie 4 tūkst. eurų!

Nusikaltimo laikas: sodininkė Berit Diegmann iš vaisių ūkio „Kybe“ neabejoja, kad tai įvyko per Vokietijos ir Vengrijos grupės rungtynes.

„Pavogė tikrai tuo metu, kai žaidė Vokietija, nes jiems, matyt, pasirodė, kad taip bus saugiau, nes lauke buvo tikrai mažai žmonių“, – tikino sodininkė Berit Diegmann.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Bet ir nepriklausomai nuo Europos čempionato ir jam skirto visuomenės dėmesio, sezono įkarštyje Vokietijoje vagys visada pavagia daug vaisių.

Sodininkas iš Kriftel miesto Heseno žemėje dėl to kasmet patiria apie 20 tūkst. eurų nuostolių.

„Manau, kad nemažai žmonių negali atsispirti pagundai. Tai galima kažkaip suprasti. Tačiau, žinoma, yra ir tokių, kurie tiesiog negerbia kitų žmonių nuosavybės“, – teigė sodininkas Berthold Heil.

Nesvarbu, ar tai būtų didelis kiekis, skirtas perparduoti, ar nedidelė užkandėlė.

Vaisių vagystė visada laikoma nusikalstama veika, nors, žinoma, egzistuoja tam tikra minimali riba.

Manau, kad nemažai žmonių negali atsispirti pagundai.

„Tai reiškia, kad jei pavogsiu obuolį, greičiausiai nesėsiu į kalėjimą. Juolab kad įstatyme sakoma – už nedidelės vertės daiktų vagystę baudžiamoji atsakomybė taikoma tik pateikus atskirą prašymą. Tai reiškia, kad vieno ar net dešimties obuolių vagystės atveju prokuratūra tikriausiai nevykdys tyrimo savo iniciatyva, nebent įžvelgtų ypatingą visuomenės interesą patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – kalbėjo advokatas Hakan Day.

Taip galima padaryti, pavyzdžiui, jaunimo gaujų, kurios, kaip spėjama, prieš savaitę siautėjo Vicenhauzene, atveju.

Pastaruoju metu vagystėms ir iš parduotuvių pasitelkiami būriai nepilnamečių.

Nelabai padeda net ir modernios stebėjimo priemonės. Kiekvienas vagišius išneša nedaug, bet bendras nuostolis – didelis, o vagys, net ir pagauti, atsakomybės išvengia, nes nepilnamečiai baudžiami švelniau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių