V. Zelenskis: karas baigsis, kai Ukraina laimės, arba kai to norės Rusija

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad karas baigsis tada, kai laimės Ukraina, arba kai to norės Rusijos Federacija. Jei Ukraina nesulaikys Rusijos agresijos, šis karas išplis į kitas teritorijas, o gal net ir į kitus žemynus, rašo UNIAN.

V. Zelenskis pažymėjo, kad ukrainiečiai yra realistai – jie supranta, kad Ukrainos teritorijoje vyksta didžiausios karinės operacijos nuo Antrojo pasaulinio karo, kurias lydi karo nusikaltimai: kankinimai, prievartavimai, raketų atakos prieš civilių objektus ir infrastruktūrą.

„Tai baigsis, kai mes laimėsime, arba kai to norės Rusijos Federacija. Gali atsitikti taip, kad Rusijos Federacija to norės tik tada, kai pasijus silpna, izoliuota ir neturinti partnerių“, – spėjo Ukrainos prezidentas.

Būtent todėl, anot jo, labai svarbi partnerių parama Ukrainai. Karo siaubiamos šalies vadovas padėkojo už pagalbą ir paramą Ukrainos piliečiams, kurie buvo priversti ieškoti prieglobsčio įvairiose pasaulio šalyse, bėgdami nuo karo.

Taip pat V. Zelenskis ragino nesielgti taip, kaip Rusija, kuri bando skaičiuoti, tarptautinę pagalbą Ukrainai, ir nelyginti šio karo su kitais konfliktais. Šalies vadovas pažymėjo, kad šio karo kaina yra matuojama Ukrainos piliečių, kovojančių už laisvę ir demokratiją ne tik Ukrainoje, bet ir visame pasaulyje, gyvybėmis.

„Jei Ukraina žlugs, šis karas išplis į kitas teritorijas, o gal net į kitus žemynus“, – pabrėžė jis.

V. Zelenskis įsitikinęs – verslo santykių su Rusija klausimu turi būti bendra pasaulio pozicija, kad būtų apribotas bendradarbiavimas, nes tik tai gali priversti rusus susimąstyti.

„Visuomenė Rusijoje pati renkasi politikus ir lyderius. Prezidentas Vladimiras Putinas yra veikiamas savo visuomenės. Ir jei jie gyvens patogiai – jei verslo santykiai su kitomis valstybėmis tęsis, tada jie nejaus diskomforto. Jiems šie veiksmai mūsų valstybės teritorijoje vis tiek bus „speciali operacija“, kaip ją vadina V. Putinas, o ne karas, nusinešantis gyvybes“, – sakė šalies vadovas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisVladimiras Putinaskaro pabaiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių