V. Putinas kreipėsi į Ukrainos karius: mums bus lengviau susitarti, negu su šita narkomanų šutve

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį paragino Ukrainos kariuomenę nuversti savo šalies vadovybę,  kurios narius pavadino „teroristais“ ir „narkomanų ir neonacių šutve“.

Kreipdamasis per televiziją į Ukrainos kariškius, V. Putinas paragino „perimti valdžią į savo rankas“.

„Atrodo, kad mums bus lengviau susitarti, negu su šita narkomanų ir neonacių šutve“, – pridūrė Kremliaus vadovas, ankstesnę dieną pradėjęs didelio masto puolimą prieš provakarietišką kaimynę.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis yra žydų tautybės.

V. Putinas taip pat apkaltino „Ukrainos nacionalistus“, kad šie didžiausių miestų gyvenamuosiuose rajonuose dislokuoja sunkiąją ginkluotę, taip siekdami išprovokuoti Rusijos kariuomenės atsaką. Šis teiginys gali pakurstyti nuogąstavimus, kad Maskva ieško dingsties pateisinti aukas tarp civilių gyventojų.

V. Putino teigimu, ukrainiečių „nacionalistai“ ruošiasi dislokuoti daugybę raketų paleidimo įrenginių gyvenamuosiuose rajonuose tokiuose Ukrainos miestuose kaip sostinė Kijevas ir Charkivas šiaurės rytuose.

Ukrainos vadovybė „elgiasi kaip teroristai visame pasaulyje: jie slepiasi už žmonių, tikėdamiesi, kad paskui dėl civilių aukų apkaltins Rusiją“.

„Gerai žinoma, kad tai vyksta pagal užsienio konsultantų, visų pirma amerikiečių patarėjų, rekomendacijas“, – teigė V. Putinas.

Prezidentas ir aukščiausio rango Rusijos pareigūnai tvirtina, kad Maskvos pasiųsti kariai taikosi tik į ultranacionalistus Ukrainoje.

V. Putinas taip pat gyrė rusų kariškius, pabrėždamas, kad jie veikia „drąsiai ir profesionaliai“.

„Jie sėkmingai sprendžia svarbiausią užduotį – užtikrinti mūsų žmonių ir tėvynės saugumą“, – sakė V. Putinas.

Maskva: derybų su Ukraina perspektyvos – neaiškios

Rusijos ir Ukrainos taikos derybų perspektyvos yra neaiškios kilus nesutarimams dėl jų vietos, penktadienį pareiškė Kremlius.

Pasak Kremliaus atstovo Dmitrijaus Peskovo, Rusijos prezidentas V. Putinas sutiko siųsti delegaciją deryboms su Ukrainos pareigūnais Minske, kur baltarusių autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka vadovauja prorusiškai vyriausybei.

Anksčiau penktadienį Ukrainos prezidentas V. Zelenskis pasiūlė tartis dėl neutralios valstybės statuso Ukrainai.

D. Peskovas žurnalistams sakė, kad šalims aptarus Minską kaip galimą susitikimo vietą, Ukrainos pareigūnai pakeitė kursą ir pareiškė nenorintys vykti į Baltarusijos sostinę. Jie taip pat pasiūlė susitikti NATO priklausančioje Lenkijoje, o paskui nutraukė bendravimą, pažymėjo D. Peskovas.

V. Putinas pareiškė, kad Vakarų atsisakymas atsižvelgti į Rusijos reikalavimą neleisti Ukrainai įstoti į NATO paskatino jį įsakyti surengti invaziją į kaimyninę šalį.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras UkrainojeVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių