Ukrainos prezidentas: pirmiausia reikia išlaisvinti teritorijas, o tada galime derėtis

Penktadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis leidiniui „The Wall Street Journal“ sakė, kad paliaubų su Rusija sudarymas neatgavus užimtų Ukrainos teritorijų tik prailgintų karą, praneša „Deutsche Welle“.

Be to, pasak jo, teritorijos atidavimas Rusijai tik paskatintų jos agresyvų elgesį ir suteiktų jai itin reikalingą galimybę persigrupuoti ir apsiginkluoti iš naujo prieš pradedant kitą puolimą.

Interviu metu V. Zelenskis sakė, kad nors amerikietiškos didelio mobilumo artilerijos raketų sistemos HIMARS atnešė pokyčių karo lauke, tačiau vien jų neužtenka tam, kad karo eiga būtų pakeista iš esmės.

„Skubiai reikia oro gynybos sistemų, kurios užkirstų kelią Rusijos tolimojo nuotolio raketų sprogimams taikiuose miestuose, esančiuose šimtus kilometrų nuo fronto linijos“, – sakė prezidentas.

„Pirmiausia reikia išlaisvinti teritoriją, o tada galime derėtis, ką daryti ir kaip gyventi ateinančiais šimtmečiais“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Baltieji rūmai penktadienį paskelbė, kad JAV suteiks Ukrainai dar vieną paramos ginklais paketą, kurio vertė 270 mln. JAV dolerių (264 mln. eurų).

100 mln. dolerių iš šios paskolos bus skirta bepiločių skraidyklių „Phoenix Ghost“ įsigijimui. Ukraina gaus 580 šių „dronų kamikadzių“.

Dronus gamina Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė „AEVEX Aerospace“. Jie gali sukti ratus danguje iki 6 val., o tada atakuoti ir susprogdinti vidutiniškai šarvuotus taikinius ant žemės. Dronus galima naudoti ir stebėjimui. Jie taip pat turi infraraudonųjų spindulių jutiklius operacijoms naktį.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras Ukrainojederybosteritorijų išlaisvinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių