Ukrainos kariuomenė: Rusija sustabdė puolimą Donbase

Rusijos ginkluotosios pajėgos naktį laikinai sustabdė antžemines atakas Rytų Ukrainoje, penktadienį pranešė Ukrainos kariuomenės generalinis štabas.

„Iziumo kryptimi [priešas] nevykdė jokių puolamųjų veiksmų“, – rašė generalinis štabas savo naujausioje ataskaitoje apie padėtį, pažymėdamas, kad Rusijos pajėgos apsiriboja žvalgyba ir artilerijos ugnimi.

Pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenė daugiausia veiksmų vykdė Charkivo regiono Iziumo apylinkėse. Stumiantis į pietus, akivaizdžiai buvo siekiama apsupti Ukrainos pajėgas Donbaso regione.

Ukrainos generalinio štabo duomenimis, kitose fronto teritorijose taip pat išliko palyginti ramu. Pranešama apie artilerijos apšaudymą netoli Donecko, tačiau jokių tolesnių bandymų šturmuoti miestą nebuvo.

Britų žvalgybos tarnyba teigė, kad Rusijos pažangą Donbaso regione stabdo stiprus Ukrainos pasipriešinimas.

„Rusijos teritoriniai laimėjimai riboti ir pasiekti su dideliais Rusijos pajėgų nuostoliais“, – tviteryje rašė JK Gynybos ministerija.

Pranešime teigiama, kad kovos buvo „ypač intensyvios“ aplink rytinius Lysyčansko ir Severodonecko miestus, „bandant prasiveržti į pietus“ nuo Iziumo link Sloviansko.


Šiame straipsnyje: Donbasaskaras Ukrainojekaraspuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių