Ukraina skelbia praradusi kaimo Sjeverodonecko pakraštyje kontrolę

Ukraina pirmadienį pranešė nebekontroliuojanti kaimo šalia rytinio pramoninio Sjeverodonecko miesto, jau ne vieną savaitę esančio įnirtingų kautynių su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis centre.

„Deja, mes nebekontroliuojame Metiolkinės, o priešas toliau kaupia savo rezervus“, – sakoma Luhansko srities administracijos vadovo Serhijaus Haidajaus pareiškime, paskelbtame socialinėje žiniasklaidoje.

Rusijos užimtas kaimas, kur prieš karą gyveno apie tūkstantį žmonių, tapo dar viena okupuota gyvenviete Sjeverodonecko apylinkėse, kur Maskva susidūrė su atkakliu ukrainiečių pasipriešinimu.

Rusijos kariuomenė pamažu veržiasi gyliau į rytinį Donbaso regioną, į kurį telkia savo pagrindinį dėmesį po to, kai buvo išstumta iš sostinės apylinkių invazijos pradžioje.

Pasak S. Haidajaus, rusų pajėgos „nuolat“ apšaudo Sjeverodonecko chemijos gamyklą „Azot“, kur, kaip manoma, slepiasi šimtai žmonių.

Miesto administracijos vadovas Oleksandras Striukas pirmadienį Ukrainos televizijai sakė, kad Maskvos kariuomenė kontroliuoja didžiąją dalį miesto gyvenamųjų rajonų.

„Kalbant apie visą miestą, daugiau nei trečdalį vis dar kontroliuoja mūsų ginkluotosios pajėgos. Likusią dalį kontroliuoja rusai“, – kalbėjo jis.

„Gatvėse visą parą vyksta mūšiai“, – pridūrė O. Striukas, teigdamas, kad ukrainiečių kariai yra nuolat apšaudomi.

„Priešas į puolimą meta vis daugiau jėgos, siekdamas šturmuoti miestą ir išstumti mūsų karius“, – pareiškė administracijos vadovas.

Evakuacija iš Sjeverodonecko neįmanoma jau kelias dienas, nes buvo susprogdintas paskutinis tiltas per upę, jungęs miestą su Lysyčansku.


Šiame straipsnyje: Sjeverodoneckaskaras Ukrainojeprarado kontrolę

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių