Turkijoje sulaikyti 147 įtariami „Islamo valstybės“ nariai

Turkijos policija per reidus visoje šalyje areštavo 147 įtariamus džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) narius, pirmadienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Kaip informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, per pastarosiomis dienomis įvykdytus reidus devyniuose regionuose, įskaitant Ankaros, Bursos ir Batmano provincijas, buvo areštuoti dešimtys irakiečių ir 20 sirų.

Stambule pirmadienį buvo sulaikyti 24 asmenys, o praėjusią savaitę mieste buvo sulaikyta 20 asmenų.

Turkija pastaraisiais mėnesiais suintensyvino reidus prieš IS kovotojus ir ėmėsi spartinti jų repatrijavimą į kilmės šalis.   

Turkija buvo kaltinama konflikto Sirijoje pradžioje sudariusi sąlygas užsieniečiams džihadistams lengvai kirsti savo sienas.

Vis dėlto Ankara perėjo prie daug griežtesnės politiko po IS išpuolių 2015 ir 2016 metais, skaudžiai smogusiais Turkijos turizmo sektoriui.

2015 ir 2016 metais džihadistai Turkijoje surengė virtinę  atakų, o 2017 metų sausio 1-osios naktį į prabangų Stambulo naktinį klubą įsiveržęs užpuolikas nušovė 39 žmones, dar 80 sužeidė. Atsakomybę už tą išpuolį taip pat prisiėmė IS.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių