Turkija nustatė Stambulo naktinio klubo užpuoliko tapatybę

  • Teksto dydis:

Turkijos pareigūnai nustatė vyro, nušovusio 39 žmones per išpuolį Naujųjų metų naktį Stambulo elitiniame naktiniame klube, tapatybę, trečiadienį paskelbė užsienio reikalų ministras.

„Asmens, atsakingo už ataką Stambule, tapatybė nustatyta“, – ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavošohlu) sakė valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai per interviu, transliuotą televizijos.

Vis dėlto jis neatskleidė įtariamo užpuoliko vardo arba kokių nors kitų detalių.

Šis užpuolikas sekmadienį tuojau po vidurnakčio įsiveržė į populiarų naktinį klubą „Reina“ ir paleido apie 120 kulkų į panikos apimtus žmones, susirinkusius sutikti Naujųjų metų.

Iš 39 žuvusiųjų 27 yra užsieniečiai; tarp jų esama Libano, Saudo Arabijos, Izraelio, Jordanijos, Irako, Tuniso ir Maroko piliečių.

Pirmadienį atsakomybę dėl šių žudynių prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS). Ši grupuotė pirmąsyk prisiėmė atsakomybę dėl tokio daugybės žmonių gyvybių nusinešusio išpuolio Turkijoje.

Užpuolikui pavyko pabėgti iš klubo; jis tebesislapsto. Pareigūnai anksčiau skelbė ieškantys įtariamo džihadisto iš Centrinės Azijos, galbūt kilusio iš Kirgizijos arba Uzbekistano.

Anot Turkijos žiniasklaidos, užpuolikas buvo išnuomojęs butą šalies vidurio regione esančiame Konijos mieste, o vėliau išvyko į Stambulą, kad įvykdytų šį išpuolį.

Žiniasklaidos pranešimuose taip pat buvo cituojami ekspertai, kurie sakė, kad užpuolikas veikiausiai buvo gerai apmokytas naudotis ginklais ir kad jis kovėsi kartu su IS džihadistais Sirijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išmokit rašyt lietuviškai

 išmokit rašyt lietuviškai portretas
„Asmens, atsakingo už ataką Stambule, tapatybė nustatyta“, – ministras Mevlutas Cavusoglu (Mevliutas Čavošohlu) sakė valstybinei Anatolijos naujienų agentūrai per interviu, transliuotą televizijo... IŠMOKIT, KAIP REIKIA LIETUVIŠKAI TAISYKLINGAI RAŠYTI - PAVARTYKIT RESPUBLIKĄ, TEN DIRBA RAŠTINGI ŽURNALISTAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių