Toskanoje apvirtus turistų autobusui žuvo vienas žmogus

  • Teksto dydis:

Toskanos regione greitkelyje trečiadienio rytą apvirtus rusų turistų autobusui, žuvo mažiausiai vienas žmogus, pranešė Italijos naujienų agentūra ANSA.

Pranešime nurodoma, kad kai kurie žmonės yra įstrigę dviaukščiame autobuse.

Kelių administracija pranešė, kad saugumo sumetimais buvo uždarytas Sieną ir Florenciją jungiančios automagistralės vienos krypties ruožas.

Į avariją patekęs autobusas priklauso italų agentūrai „Europe Voyage“, jame nebuvo jokios organizuotos turistų iš Rusijos grupės, rusų naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos turizmo industrijos sąjungos atstovė Irina Tiurina.

Italijos žiniasklaida pranešė, kad apvirtusiame autobuse buvo 60 rusų turistų, kurių vienas žuvo.

„Autobusas priklauso italų turizmo operatoriui „Europe Voyage“, kuris specializuojasi organizuoti renkamas ekskursijas autobusais ir dirba su daugeliu Rusijos ir NVS turizmo operatorių“, – sakė I. Tiurina.

Pasak jos, nė viena didelė Rusijos agentūra nepranešė, kad tame autobuse buvo jos turistai. „Todėl galima manyti, kad jame buvo rusakalbiai turistai iš kitų šalių arba kad tai buvo surinkta atskirų asmenų, nusipirkusių ekskursijas gatvių agentūrose, grupė“, – sakė ji.

Portalas „Radio Siena“ pranešė, kad autobusu važiavo vidutinio amžiaus rusakalbiai turistai iš Gruzijos, Kazachstano ir Armėnijos. Portalo duomenimis, žuvo 40 metų gidė, o dar 20 maždaug žmonių buvo sužeisti ir nuvežti į vietos ligoninę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių