Suomijoje taip pat aptikta naujoji COVID-19 atmaina

Suomijoje, su Rusija besiribojančiame Kiumenlakso regione, užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo nauja koronaviruso atmaina, anksčiau aptikta Didžiojoje Britanijoje, atvejis. Tai pirmadienį pranešė laikraštis „Kouvolan Sanomat“.

Leidinio žiniomis, viruso nešiotojas atskrido į Suomiją kalėdinių atostogų iš Didžiosios Britanijos. Medikams pavyko nustatyti asmenis, su kuriais kontaktavo infekuotasis, ir sustabdyti infekcijos plitimą.

Gruodžio 14 d. Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas pranešė, kad šalies mokslininkai aptiko naują koronaviruso atmainą, kuri gali būti susijusi su sparčiu Covid-19 plitimu Anglijos pietryčiuose. Pasak jo, preliminari analizė rodo, kad ši koronaviruso atmaina plinta greičiau nei žinomos.

Gruodžio 19 d. Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas paskelbė, kad, preliminariais duomenimis, nauja koronaviruso atmaina gali būti 70 proc. labiau užkrečiama. Bet jis pridūrė, jog kol kas nenustatyta, kad mirštamumas nuo mutavusio viruso yra didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių