Su perversmo organizatoriais kovojanti Turkija atleido dar daugiau tarnautojų

  • Teksto dydis:

Turkija, kovojanti su liepos 15-osios nepavykusio perversmo organizatoriais, tebegaliojant nepaprastajai padėčiai atleido iš pareigų daugiau kaip 8 000 valstybės tarnautojų, galimai susijusių su teroro organizacijomis.

Apie šiuos atleidimus buvo pranešta vėlų penktadienį Turkijos vyriausybės oficialiajame leidinyje. Tarp jų buvo 2 687 policijos pareigūnai, 1 699 Teisingumo ministerijos darbuotojai ir 631 akademikai. Iki šiol nuo pareigų nušalinta arba atleista per 100 tūkst. žmonių.

Po perversmo Turkijoje buvo suimti maždaug 41 tūkst. žmonių, valdžiai pradėjus masinį susidorojimą su įtariamais JAV gyvenančio dvasininko Fethullah Guleno (Fetchulos Giuleno) sekėjais. Turkijos pareigūnai tvirtina, kad jis organizavo nesėkmingą perversmą. Nuo to laiko Ankara pradėjo kovoti ir su kitomis „teroristinėmis grupuotėmis“, tarp jų ir su Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Ankara taip pat uždarė per 100 vyriausybę kritikavusių žiniasklaidos leidinių ir kanalų bei sulaikė dešimtis žurnalistų, kaltindama juos „propaganda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

yra

yra portretas
prielaida kad jie /zaidzia/politiskai 2 frontais tai kaip nato nare irdraugyste su rusais ko pasekoje ir susidaro teroristiniai ispuoliai ir ju jieskoimas nuo ko itampa tik auga nes tarnaudamas 2 ponams busi niekam nereikalingas ir su savo fanatiskais paprociais busi uzsidariusi kaip s. koreja
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių