Rusijos Tatarstane nušautas policijos skyrių atakavęs paauglys

Rusijos Tatarstano respublikoje policininkai anksti penktadienį nušovė policijos skyrių mėginusį padegti ir pareigūnus peiliu puolusį paauglį, pranešė tyrėjai.

Anot šalies Tyrimų komiteto, Kukmoro mieste įvykęs incidentas tiriamas kaip „pasikėsinimas įvykdyti teroro aktą“.

Pranešama, kad 16 metų įtariamasis tuojau po vidurnakčio Molotovo kokteiliu pamėgino padegti rajono policijos skyrių, o paskui bandė pasišalinti iš įvykio vietos, bet buvo sučiuptas sureagavusių policininkų.

„Sulaikymo metu jaunuolis mažiausiai tris kartus peiliu dūrė policijos pareigūnui. Kitas policijos pareigūnas po įspėjamųjų šūvių į orą buvo priverstas panaudoti mirtiną jėgą. Dėl patirtų sužalojimų užpuolikas mirė dar neatvykus medikams“, – nurodoma Komiteto pranešime, priduriant, kad vykdomas tyrimas.

Tuo metu informuotas šaltinis pranešė naujienų agentūrai „Interfax“, kad ataką surengė Kukmore gyvenęs jaunas išeivis iš Baškirijos, stebėtas policijos dėl polinkio į ekstremizmą.

„Per išpuolį prieš policininkus jis juos vadino „bedieviais“ ir šaukė „Allahu Akbar!“ [Dievas visų didesnis]“, – sakė agentūros pašnekovas.

Sužeistas policininkas yra hospitalizuotas, pavojaus jo gyvybei nėra, pranešė Vidaus reikalų ministerija pranešė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Tatarstanas ne rusija o rusijos federacijos dalis jei rasot rasykit teisingai jei netikit tai nuvykit ir paziurekit kokia ten rusija

bliamba su jumoru--

bliamba su jumoru-- portretas
Rusijos Tatarstano respublikoje policininkai Normaliai viska -Padare! Tai, oka daris LT policija. jiegu musullimas - prades -lietuviams = Galvos pjauti??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių