Rusijoje sudužus „Senelio Šalčio sraigtasparniui“ žuvo 4 žmonės

Rusijos europinės dalies šiaurės vakaruose esančioje Vologdos srityje sudužus sraigtasparniui žuvo keturi žmonės, pranešė srities transporto prokuratūra.

Nelaimė įvyko antradienį srities šiaurės rytiniame Niuksensko rajone. 

„Žinoma apie keturias aukas. Pirminiais duomenimis, žuvo aviacijos įmonės, kuriai priklausė sraigtasparnis, savininkas, darbuotoja, kurios pasą radome [katastrofos] vietoje, taip pat Olegas Vasiljevas, kurį jau atpažino, ir pilotas“, – sakė transporto prokuratūros atstovas Pavelas Ivoilovas.

Iki antradienio vakaro buvo rastas tik vienas kūnas – bendrovės "Ded Moroz" generalinio direktoriaus Olego Vasiljevo. Ši valstybinė įmonė prižiūri viešbučių ir pramogų kompleksą "Senelio Šalčio tėvynė", kasmet pritraukiantį apie 300 tūkst. lankytojų, norinčių artimai susipažinti su Kalėdų Senelio atitikmeniu Rusijoje.

Trečiadienį katastrofos vietoje toliau tęsiamos paieškos.   

Antradienį 12 val. 10 min. Maskvos (ir Lietuvos) laiku buvo gautas pranešimas, kad į Suchonos upę Bobrovskojės gyvenvietės rajone nukrito keturvietis sraigtasparnis „Robinson R44“. Sraigtasparnis, priklausęs įmonei „Aerosojuz“, skrido iš Vologda į Didįjį  Ustiugas.   

Vienas iš žuvusiųjų, O. Vasiljevas, 2012-2019 metais užėmė Vologdos srities gubernatoriaus pavaduotojo postą. Pernai rugsėjį, kai srities gubernatoriumi buvo perrinktas Olegas Kuvšinikovas, O. Vasiljevas nebuvo įtrauktas į naujos regiono vyriausybės sudėtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių