Rusijoje dėl draudžiamos medžiagos užblokuota dainų tekstų svetainė „Genius“

Rusijoje užblokuotas viena didžiausių pasaulyje dainų tekstų svetainių „Genius“, nes administratorius atsisakė pašalinti šalyje uždraustą medžiagą, įskaitant „ekstremizmo propagandą“, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“.

„Svetainės administratorius neįvykdė reikalavimo pašalinti draudžiamą informaciją – medžiagą, kurioje yra ekstremizmo, nusikalstamo gyvenimo būdo propagandos, narkotikus ir savižudybę propaguojančios medžiagos“, – nurodė tarnybos atstovai.

„Kadangi draudžiama informacija per įstatymų nustatytą terminą nebuvo ištrinta, prieiga prie šios svetainės puslapių, kuriose buvo neteisėtos medžiagos, Rusijos teritorijoje buvo apribota“, – pridūrė jie.

Anot „Roskomnadzor“, į uždraustos informacijos registrą buvo įtraukta 30 svetainės puslapių, administratoriui ignoravus kelis tarnybos pranešimus ir įsigaliojus atitinkamiems teismo sprendimams.

„Pašalinus draudžiamą informaciją, „Roskomnadzor“ yra pasirengusi per trumpą laikotarpį atšaukti prieigos prie interneto platformos apribojimus“, – pabrėžė agentūra.

Anksčiau svetainės rusakalbių bendruomenėje socialiniame tinkle „VKontakte“ pasirodė pranešimas apie „Genius“ blokavimą Rusijoje.

2009 metais JAV įsteigta Genius.com yra pasaulio viena didžiausių svetainių, kur skelbiami ne tik dainų tekstai, bet ir vartotojų interpretacijos bei komentarai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių