Rusija smogė dar vienai Ukrainos naftos bazei

Rusijos pajėgos praeitą naktį smogė naftos bazei netoli Dnipro miesto Ukrainos centrinėje dalyje, kuri iki šiol nebuvo paveikta vasario pabaigoje pradėtos Maskvos invazijos, trečiadienį pranešė srities pareigūnai.

„Praeita naktis buvo nerami ir sunki. Priešas atakavo mūsų sritį iš oro ir smogė naftos saugyklai ir vienai įmonei. Naftos bazė ir joje buvę degalai buvo sunaikinti“, – sakoma per socialinius tinklus paskelbtame Dnipropetrovsko srities gubernatoriaus Valentyno Rezničenkos pranešime.

Jis pridūrė, kad per ataką žmonės nenukentėjo, bet ugniagesiai suvaldė liepsnas tik po aštuonių valandų.

Srities tarybos pirmininkas Mykola Lukašukas sakė, kad Rusijos pajėgos vėlai antradienį smogė Novomoskovsko miestui, esančiam maždaug už 25 km nuo Dnipro. Jis pažymėjo, kad šiomis „ciniškomis“ atakomis buvo taikomasi į regioną, kuriame nėra „jokių Ukrainos karių“.

Dnipras yra pramonės miestas Ukrainos viduryje, į pietus nuo sostinės Kyjivo. Jis išliko beveik nepaveiktas, kai per įnirtingas kautynes buvo smarkiai sugriauti tokie miestai kaip Charkivas šalies šiaurės rytuose arba Mariupolis pietryčiuose.

Tačiau Dnipro oro uostas buvo nuniokotas per Rusijos smūgius praeitą mėnesį.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojenaftos bazėRusijos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių