R. Sikorskis: Baltijos regiono saugumui išmušė lemiama valanda

  • Teksto dydis:

„Mūsų regionas vėl tapo geopolitinių imtynių arena, o viena iš veikėjų nežaidžia pagal taisykles. Maža to, ta veikėja tai daro tyčia“, – antradienį sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis apie agresyvią Rusijos politinę poziciją. Jis kalbėjo oficialiai atidarant Lenkijos ambasadų ​​vadovų susitikimą, į kurį atvyko lenkų diplomatai iš viso pasaulio.

„Pirmiausia, norime saugios, klestinčios mūsų regiono ir piliečių ateities“, – sakė R. Sikorskis. Jis pabrėžė, kad Suomijai ir Švedijai įstojus į NATO, Baltijos jūra tapo beveik Europos Sąjungos ir NATO vidaus vandenimis. Tačiau nereikėtų pamiršti, koks svarbus Baltijos jūros regionas yra Rusijos ekonomikai ir jos kariniams tikslams, sakė R. Sikorskis ir pridūrė, kad Rusija mėgina destabilizuoti padėtį Baltijos regione, grasindama kritinei infrastruktūrai, pavyzdžiui, povandeniniams kabeliams ir vamzdynams.

R. Sikorskis paminėjo didėjantį hibridinių grėsmių skaičių, įskaitant oro erdvės pažeidimus dronais, GPS signalo trikdžius, kibernetines atakas ir migraciją, naudojamą kaip geopolitinis ginklas.

„Reaguodami, turime suvienyti jėgas, išsiplėtusi NATO – su Suomija ir Švedija – yra pasirengusi būtent tai ir padaryti“, – sakė R. Sikorskis. Jis  taip pat padėkojo Suomijos prezidentui Alexanderui Stubbui už dalyvavimą susitikime Varšuvoje ir pabrėžė abiem šalims bendrą požiūrį į įvairiais užsienio politikos problemas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Nu ir nykus ju gyvenimas propagandos burbule

Seneliui

Seneliui portretas
Koks nykus ju gyvenimas propagandos burbule ...

Lenkija privalo nustoti diktuoti savo sąlygas Rusijai-

Lenkija privalo nustoti diktuoti savo sąlygas Rusijai- portretas
tai ne tas kelias, norint padidinti saugumq Rytų Europoje
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių