Rusijoje per A. Navalno palaikymo akcijas sulaikyta daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių

Rusijos miestuose trečiadienį vakare per akcijas kalinamam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui palaikyti policija sulaikė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, ketvirtadienį pranešė nepriklausoma aktyvistų areštus stebinti grupė „OVD-Info“.

Tūkstančiai žmonių trečiadienį vakare išėjo į gatves reikalauti laisvės ir tinkamo gydymo A. Navalnui, pataisos kolonijoje netoli Maskvos prieš tris savaites paskelbusiam bado streiką.

A. Navalno komanda, kuri nuogąstauja, kad garsiausio Kremliaus kritiko gyvybei kalėjime iškilęs rimtas pavojus, trečiadienį kvietė žmones į protestus maždaug 100 Rusijos miestų. Didžiausia demonstracija įvyko sostinėje.

„OVD-Info“ duomenimis, iš viso 97 miestuose iki ketvirtadienio ryto buvo areštuoti „daugiau kaip 1 783 žmonės“.

Rusijoje už dalyvavimą nesankcionuotose demonstracijose gali būti skiriama bauda ar kelių parų areštas.

Daugiausiai žmonių – 805 – sulaikyti Sankt Peterburge, kur policija minias vaikė elektros šoko įtaisais.

Daug žmonių buvo sulaikyta dar prieš prasidedant protestams. Rusijos sostinėje trečiadienį ryte buvo sulaikytos A. Navalno įsteigto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkė Liubov Sobol ir jo atstovė spaudai Kira Jarmyš.

K. Jarmyš skirta 10 parų arešto už raginimus žmonėms dalyvauti protestuose, o L. Sobol vėliau ketvirtadienį turi stoti prieš teismą.

Rusijos žurnalistų sąjunga pranešė, kad įvairiuose šalies regionuose buvo sulaikyta 10 žurnalistų, rengusių reportažus apie protesto akcijas.

Trečiadienio demonstracijos dydžiu neprilygo protestams, visoje šalyje kilusiems sausio mėnesį areštavus A. Navalną. Tuomet į gatves išėjo dešimtys tūkstančių žmonių, daugiau kaip 11 tūkst. jų buvo sulaikyti.

Kovo 31 dieną A. Navalnas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

Šeštadienį 44 metų opozicionieriaus gydytojai įspėjo, kad jis „bet kurią akimirką“ gali patirti širdies smūgį, nes jo sveikatos būklė sparčiai blogėja.

Rusijos kalėjimų tarnyba, kuri kelis kartus neleido A. Navalno gydytojams jo aplankyti, pirmadienį perkėlė jį iš Pokrovo pataisos kolonijos Vladimiro srityje į ligoninę kitoje kolonijoje tame pačiame regione, esančiame maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaičiu magija

skaičiu magija portretas
Peterburgas +/-5000000 gyventoju protestavo +/-9000 sulaikyta +/-300 Maskva+/- 12000000 protestavo +/-20000 sulaikyti +/- 3 alchašai. Visa tai nesankcionota ir tukstančiai gaus baudas keli prises paru panakvoti:) Mordoras:)

TAI TIK Į NAUDĄ RUSIJAI...

TAI TIK Į NAUDĄ RUSIJAI... portretas
Kiek padidės pigios darbo jėgos, keliant Rusijos ekonomiką...

Vyza

Vyza portretas
Siaures Koreja 2.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių